Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Sheldon Lee Glashow Kimdir?

Sheldon lee glashow

Sheldon lee glashow

Sheldon Glashow kimdir ve çalışmaları nelerdir? Sheldon Glashow’un hayatı, eğitimi, ödülleri çalışmaları ve çalışma arkadaşlarıyla ilgili bütün soruların cevabı bu yazımızda sizlerle!

Doğumu ve Yaşamı

Sheldon Lee Glashow, 5 Aralık 1932 tarihinde Brookline’de doğmuş olan bir Amerikan vatandaşı aynı zamanda bilim insanıdır ve hala yaşamaktadır. Özel hayatıyla ilgili her önemli bilim adamı gibi pek bir bilgi ve bilgi kirliliği yoktur. Özel hayatından çok çalışmaları ve bilim dünyasına katkıları konuşulmaktadır. Fizik dalında çalışmalar yapan Glashow, kendisinin çalışmaları devam ettiren 2 bilim adamıyla beraber Nobel Fizik Ödülüne layık görülmüştür.

Sheldon Glashow’un Eğitim Hayatı

Sheldon Glashow,  Steven Weinberg ile de tanışıp arkadaş olduğu New York’taki Bronx Fen Lisesi’nde okumuştur. 1954 yılında Cornell Üniversitesi fizik bölümünden mezun olmuş ve 1959 yılında Harvard Üniversitesi’nde doktora hocası olan Julian Schwinger’in yardımlarıyla fizik doktorasını tamamlamayı başarmıştır. Çalıştığı Üniversiteler arasında da yine Cornell Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi vardır.

Çalışmaları ve Nobel Ödülü

1960-1965 yıllarında Glashow zayıf ve elektromanyetik etkileşimler hakkında bir hipotez ileri sürmüştür. Öne sürdüğü kuram sonraları Steven Weinberg ve Abdus Salam tarafından incelenmiş ve geliştirilmiştir. ‘Zayıf nötr akımı’nı öngören Sheldon Glashow, bunu da beraber çalıştığı Yannis İliopulos ve Luciano Maiani ile birlikte başarmıştır. Glashow, Weinber ve Abdus’a ödülü getiren yine zayıf ve elektromanyetik etkileşimler üzerinde yaptıkları çalışmalar olmuştur.

Sheldon Glashow Bibliyografya

Sheldon Lee Glashow ve çalışma arkadaşları hakkında verdiğimiz bilgilerin ülkemizde yasaklı olan 🙂 Wikipedia adresinden doğruluğu kontrol edilebilir.

Exit mobile version