Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Çin Telefon Markaları Güvenli mi? Hangi Markaları Satın Almalıyız?

çin telefon markaları güvenli mi

Çin telefon markaları güvenli mi? Huawei, Xiaomi, Oppo, Meizu, Honor ve Redmi tercih edilmeli mi? Güvenlik sorularınızı yanıtlıyoruz.

Günümüzde telefonların hayatımızda büyük bir yer kapladığını herkes kabul etmekte. Öyle ki sürekli olarak yanımızdan ayırmadığımız telefonlar her türlü işlemimiz için baş ucu cihazımız olmuş vaziyetteler. En kritik işlemlerimizi telefonlar ile gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda telefonları sürekli olarak yanımızda taşıdığımızı da unutmamamız gerek. Bu bağlamda da yanımızda taşıdığımız telefonların güvenliğinden emin olmalıyız. Zira sürekli olarak yanımızda bulundurduğumuz bu cihazlar aslında bizimle birlikte yaşamaktalar. Biz ne yapıyorsak, nereye gidiyorsak, hangi kritik işlemimizi gerçekleştiriyorsak telefonlarımız da bu sürece ortak oluyorlar. Son zamanlarda da bu telefonların genellikle Çinli markalar oldukları aşikar.

Çin Telefon Markaları Güvenli mi?

Bu soru sadece ülkemizde değil, aslında bütün dünyada aktif olarak sorulmakta. Özellikle Amerika ve Avrupa’da bu konu ile alakalı olarak derin araştırmalar yapıldığını belirtelim. Öyle ki bulunan bazı sonuçlar nedeniyle Çinli telefon markalarının güvenli olmadığı da kanıtlandı. Örneğin Huawei hadisesinde Amerikan ambargosunun son derece haklı nedenlerle yapıldığını belirtmekte yarar var. Birçok kişi bu konuyu atladı, ancak bu hadisede Huawei gerçekten de bilgi sızdırması yapmaktaydı. Aynı zamanda farklı Çinli firmaların da bilgi sızıntısı yapıp yapmadığı hakkında kesin bir kanıt bulunmamakta. Peki bu durum Çinli telefon üreticilerinden cihaz almamıza engel mi? Çin telefon markaları güvenli mi?

Hangi Markaları Almalıyız?

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki size en ucuz gelen ve fiyat performans bazında en iyi sonucu çıkartan cihazı almaya devam edin. Çünkü sizi sadece Çinli telefonlar değil, Amerikan bazlı uygulamalar ve farklı ülkelerin firmaları da takip etmekte. Unutmayın ki cihazınıza yüklenen işletim sistemi genellikle Amerikan bazlı iOS ya da Android oluyor. Bu iki sistemin de bilginizi sızdırmadığı hususunda bir garanti yok. Bu tip durumlara engel olmak adına Xiaomi EU Rom gibi üçüncü parti yazılımları kullanabilirsiniz.

Her şeye rağmen telefonlar hayatımızı kolaylaştıran güzel cihazlar. Dolayısıyla bu rahatlığın karşılığı olarak da bilgilerimizi farklı firmaların ellerine vermek geçerli bir neden mi, bunun takdirini size bırakıyoruz. Unutmayın ki bir ürün ücretsizse ödeme her zaman sizsinizdir. Çin telefon markaları güvenli mi sorusunu direkt olarak akıllı telefonlar güvenli mi şeklinde düşünmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bu sorunun cevabını da kesinlikle “güvenli değil” olarak veriyoruz.

Exit mobile version