Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Xiaomi EU Rom Nedir? Xiaomi EU Rom Nasıl Yüklenir?

Xiaomi EU Rom Nedir

Xiaomi EU Rom nedir? Xiaomi EU Rom nasıl yüklenir? Popüler marka Xiaomi’nin merak edilen konusunu sizler için araştırdık ve yanıtlıyoruz.

Günümüzde aktif olarak kullanılan dört adet marka bulunmakta. Bu markaları Apple, Xiaomi, Samsung ve Huawei şeklinde sıralayabiliriz. Redmi cihazları da Xiaomi klasmanına katmaktayız, zira bildiğiniz üzere Redmi özünde Xiaomi’nin alt markası. Halihazırda Redmi bir cihaz aldığınızda da Xiaomi garantisinde olduğunu belirtilmekte. Üstelik cihazın içerisinde varsayılan olarak gelen uygulamalar da Xiaomi bazlı olmaktalar.

Xiaomi EU Rom Nedir?

Bildiğiniz üzere Xiaomi özünde çin bazlı bir marka. Çin’de de kullanılan uygulamalar Avrupa ve Amerika’dan bir hayli farklı oluyorlar. Çin üzerinden Instagram, Facebook, Whatsapp ve benzeri uygulamaların kullanılması yasak. Dolayısıyla üreticiler varsayılan olarak bu uygulamaların Çin alternatifini yüklü getiriyorlar. Xiaomi de bu üreticilerden bir tanesi. Fakat Xiaomi’nin Avrupa ve Amerika sürümlü telefonları bu uygulamadan muaf olmakta. İlgili sürümlerde Avrupa ve Amerika uygulamalarını görebiliyoruz. Fakat sıklıkla bu uygulamaların yeterince verimli çalışmadığını gözlemekteyiz.

Çin Odaklı Yazılımlar

Bunun sebebi de son derece açık. Xiaomi cihazlar her ne kadar kaliteli telefonlar olsalar da aslında yazılımsal olarak Çin’e odaklıdırlar. Dolayısıyla da Avrupa ve Amerika sürümlerinde bazı problemler olabiliyor. İşte bu problemleri engellemek adına Xiaomi EU Rom uygulaması mevcut. Xiaomi EU Rom nedir sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. EU Rom, bir grup Avrupalı Xiaomi sever tarafından hazırlanan, tamamen Avrupa odaklı bir Android sürümü. Usta yazılımcılar tarafından hazırlanan bu sürüm Xiaomi cihazınızın Avrupa’daki kullanım tecrübesini arttırmakta. İlgili sürüm ile bariz hız, performans, batarya ve benzeri farkları yakalayabilirsiniz. Peki Xiaomi EU Rom nasıl kurulur?

Xiaomi EU Rom Nasıl Kurulur?

Üst taraftaki adımları tamamlayarak siz de EU Rom kurabilirsiniz. Xiaomi EU Rom nedir ve Xiaomi EU Rom nasıl kurulur sorularını sizler için cevapladık. En ucuz akıllı telefonlar listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version