Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

YKS Tarihi Belli Oldu!

ERDOĞAN TARİH VERDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada YKS’nin yeni tarihi hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı’nın açıklaması şöyle;

Yüksek Öğretim Kurumları sınavı 27 – 28 Haziran’da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da, ASkeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran’da yapılacaktır!!!

YKS tarihi ile ilgili özellikle sosyal medya üzerinden yayılan iddialar, sınava girecek adayların bu konuyu araştırmalarına neden oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz günlerde YKS tarihi değişti ve sınav Temmuz ayına alındı. Ancak yeni iddialar ile üniversite sınav tarihinin yeniden değişeceği söyleniyor. Peki 2020 YKS sınavı ne zaman?

YKS Tarihi Değişecek mi?

YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasına göre, 2020 YKS sınavı 25 – 26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de 25 Temmuz’da TYT sınavının yapılacağını, 26 Temmuz’da da AYT ve YDT’nin yapılacağını duyurdu. Aygün ayrıca “YKS tarihlerinin ertelenmesiyle değişen, güncel sınav takvimimizi adaylarımızla ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Aygün’ün twitter hesabından yaptığı açıklama bu şekilde oldu.

ZİYA SELÇUK NE DEDİ? 

LGS’ye önceki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tek başına karar verdiğini ancak bu yıl salgın nedeniyle kararın bilim kurulunun önerileri doğrultusunda diğer bakanlıklarla istişare edilerek alınacağını anlatan Selçuk, YKS tarihinin ise geçmişten beri MEB tarafından belirlenmediğini ama bu konuda da pazartesi bir açıklama olabileceğini belirtti.

TARİH ÖNE ÇEKİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un LGS ve YKS tarihi konusunda pazartesi gününü işaret etmesinin ardından, daha önce 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyurulan YKS’nin haziran ayına alınacağına dair iddialar ortaya atıldı ve kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, YKS’nin, yaz turizmini olumsuz etkilememesi adına Turizm Bakanlığı’nın önerisiyle temmuz ayı sonundan haziran ayı sonuna alınması söz konusu. Tabi ki öğrenciler bu duruma sessiz kalmadı..

ÖĞRENCİLER İSTEMİYOR!

YKS’nin 25-26 Temmuz tarihinden 27-28 Haziran tarihine alınacağı iddiaları üzerine 1 Mayıs tarihinde sosyal medyada dev bir kampanya başlatıldı. #ykstarihinedokunma etiketiyle yapılan paylaşımlar Twitter’da gece saatlerinde 1 milyona ulaştı, trend topic oldu. Öğrencilerin bu hareketine henüz YÖK başkanından veya Milli Eğitim Bakanlığından bir tepki gelmedi.

Exit mobile version