Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

YKS Sınavı Tarihinde Değişiklik

YKS sınavı için kararlaştırılan tarih 27-28 Haziran fakat vakaların tekrar artmasıyla beraber sınavın bu tarihte olup olmaması hakkında tartışmalar başladı. Sınav tarihi değişebilir…

Yks sınav tarihi hakkında öğrenciler ne düşünüyor?

Geçen sene YKS sınavı 15-16 Haziran tarihlerinde yapılmıştı. Bu sene ise corona virus dolayısıyla bu tarih daha da ileri alındı. 27-28 Haziran olarak belirlenen sınav tarihi artan vakalar dolayısıyla tekrar gündeme oturdu. Veliler ve öğrenciler Twitter’dan isyanlarını #SınavHayatÇalmasın ile duyurmaya çalıştılar.

Ayrıca öğrenciler kapasite yetersizliğinden ve pandemi süreci sırasında yaşanan duygusal çöküntüden ötürü sınavın Temmuz-Ağustos aylarına ertelenmesini talep ediyor. Buna karşılık olarak ise YÖK tarafı ” Temmuz ayının Haziran ayına göre salgın bakımından daha güvenli olduğunu söyleme imkanı yok.” savunmasını yaptı. .

Yks sınavı öncesi izdiham yaşandı

Geçtiğimiz günlerde MSÜ sınavı yapıldı. Sınava girişinden paylaşılan görüntüler sosyal mesafeye uyulmadığını göstermekteydi. Aynı durumun Yks sınavında da tekrardan yaşanacağından korkan velilerin ve öğrencilerin çoğu sınavın iptalini talep ediyor.

Üniversite sınavında ulaşım nasıl olacak?

İlgili kurumun yaptığı sonra duyuruya göre Yks sınavı sırasında toplu taşıma araçlarının haftaiçi ile aynı sefer saatlerinde ve tam kapasite olarak çalışacağını duyurdu. Öğrenciler toplu taşımaya sınava giriş belgelerini göstererek ücretsiz olarak binebilecekler.

ÖSYM tarafından sınav için alınan önlemler

ÖSYM başkanının son açıklamalarına göre Yks sınavına girecek olan öğrencilere sınava girmeden önce dezenfektan dağıtılacağını ayrıca isteyen öğrencilerin de yanlarında dezenfektan ve kolonya getirebileceklerini söyledi. Sınav görevlilerine ve öğrencilere maske ve eldiven dağıtılacağını, okul bahçelerinde izdiham olmaması için ise öğrencilerden ve görevlilerden başka kimsenin alınmayacağını da duyurdu.

Yks sınavı nasıl olacak?

Yks sınavı için giriş yerleri belli oldu. Adaylar giriş yerlerine https://ais.osym.gov.tr adresinden bakabiliyorlar. Aday sınava girerken yüzü, kimlik tespitini sağlamalıdır. Adaylar sınava girerken sınava giriş belgesi ve kimliğe, pasaport yada nüfus cüzdanına bakılacaktır. Ayrıca corona virüs tanısı konmuş öğrencilerin ise hastanede girebilecekleri söylendi.

Öğrenciler kendi bilgilerinin ve resimlerinin olduğu cevap kağıdına kodlama yapacaklar. Sınava girişte kalem, açacak, peçete, silgi ve şeker olan ÖSYM sınav kiti de dağıtılacaktır. Bu yıla özgü sınav süresinin 30 dakika uzatıldığı açıklandı 135 dakika olan süre 165 dakikaya yükseltildi. Yine bu yıla özel taban puanın ise 170’den 160’a çekildiği de belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınava girecek olan adayların/öğrencilerin sınav esnasında maskelerini çıkarabileceklerini de belirtti.

Yks sınavı ertelendi mi?

Yks sınavı, Bilim kurulunun son açıklamasına göre Haziran ayında sınav yapılmasının uygun bulunmadığı söylendi. Buna rağmen öğrencilerin sınav yerlerine kadar her şey belirlendi ve öğrenciler son düzlüğe girdi. Sınavın ertelenmesi durumu hala gündemde son karar Cumhurbaşkanı’nda.

Exit mobile version