Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Yılbaşı Tatlı Tarifleri! Yılbaşı İçin Yapılabilecek En Pratik Tatlılar!

kurabiye

Yeni yıl yaklaşırken evleri tatlı bir telaş sardı. En lezzetli yılbaşı yemek tarifleri, çorba tarifleri ve hatta yılbaşı tatlı tarifleri de sık sık aranmaya başladı. Genellikle aralık ayının son günü öğlen sonrasında hanımlar mutfağa girerek akşama kadar yılbaşı sofrası kurmaya çalışırlar. Bu nedenle hanımların geneli pratik ve bir o kadarda kolay yapılabilen yılbaşı tarifleri ararlar. Şimdi, yapımı oldukça kolay tatlı tarifleri önerileri ve aralarda da basit birkaç tatlı tarifi verelim.

En Kolay Yılbaşı Tatlı Tarifleri!

Yılbaşı tatlı tarifleri arasında yapımı en kolay tatlı, sadece birkaç malzemeyle hazırlanabilen sütlü irmik tatlısıdır. Bu tatlı için gerekli malzemeler; 7 kaşık irmik, 12 kaşık şeker ve 1 litre süttür. Bu üç malzeme tencerede karıştırılarak kaynatılır ve koyu bir kıvama gelince çukur bir tepsiye dökülür. Soğutulduktan sonra dilimlenir ve üzeri tarçın ya da Hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir.

Bir diğer kolay tatlı ise; 140 gram Hindistan cevizi, 240 gram toz şeker, 1 paket vanilya ve 3 yumurta akıyla yapılan hindistan cevizli kurabiyedir. Tüm malzemeler iyi bir şekilde karıştırılır. Sonra sıkma torbasıyla tepsiye sıkılarak dizilir ve 200 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirilir. Altları eritilmiş çikolataya batırılarak ikram edilir.

Pratik yılbaşı tatlı tarifleri arayanlar içinde Cupcake pastalar önerilir. Cupcakelerin üzerleri krema ile süslenerek hazırlanır. Herkesin kesinlikle limonlu, çikolatalı, üzümlü veya meyveli gibi bir kek tarifi vardır.

Kek hamuru hazırlandıktan sonra cupcake kalıplarına dökülür ve fırında pişirilir. Soğuyan cupcakelerin üzerlerine krema sıkılarak süslenir. En son kremanın üstüne çikolata taneleri dökülebilir veya dilimlenmiş meyvelerle dekore edilebilir.

Yılbaşında Yapılabilecek Tatlı Önerileri!

Size yılbaşı tatlı tarifleri olarak baklava yufkalarıyla lezzetli baklavalar, hazır pasta kekleriyle kolay bir şekilde yapabileceğiniz meyveli pastalar ya da pratik bir tatlı tarifi olan makaronlar yapmanızı önerebiliriz. Tüm bunların dışında yılbaşı akşamında yemek için şerbetli tatlılarda yapabilirsiniz.

Ayrıca portakallı ve cevizli irmik helvası, yalancı tavuk göğsü ve kazandibi yine yılbaşı gecesinde yenilebilecek en lezzetli tatlılar arasındadır. Atıştırmalık fındıklı, reçelli, kahveli ve çikolatalı kurabiyeler ise gece boyunca çayın ya da kahvenin yanına ikram edebileceğiniz tatlılar olabilir.

Peki, lezzetli bir yılbaşı hindi dolması nasıl yapılır? Hindi dolması tarifi için buraya tıklayın.

windows 10 pro satın al

Exit mobile version