Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Xbox Series X mi Xbox Series S mi? Hangi Konsol Almaya Değer

Xbox Series X mi Xbox Series S mi

Xbox Series X mi Xbox Series S mi? Hangi konsol almaya değer? İki konsol arasındaki farklar nelerdir? Hangisini tercih etmek daha avantajlı?

Günümüz itibariyle konsol fiyatlarının arşa çıktığı herkes tarafından bilinmekte. Bu durum da haliyle konsollar arasındaki seçimi zorlaştırabiliyor. Bu noktada da Microsoft son derece zekice bir hamle yaparak iki adet konsol çıkartmayı uygun buldu. Bu iki konsoldan bir tanesi tamamen fiyat ve performans odaklıyken diğeri de üst seviye oyunculuk odaklı olmakta. Dolayısıyla da iki konsol arasındaki seçimi bu kriterlere göre yapmanız şart. Peki hangi konsolu tercih etmelisiniz?

Xbox Series X mi Xbox Series S mi?

İki konsol arasındaki en büyük fark şüphesiz ki fiyat. Fakat fiyatın yanı sıra da konsollar arasında performans farkı da bulunuyor. Bu noktadaki seçiminizi konsolların sunmuş oldukları performansa göre gerçekleştirmeniz gerekir. Bu noktada da size vereceğimiz tavsiyeleri referans alabilirsiniz.

Xbox Series S yoğunlukla Full HD oyunculuk için tasarlanmış bir cihazdır. Bu cihazla beraber 2K ya da 4K çözünürlükte oyunları oynamanız imkânsız vaziyette. Haliyle Full HD’nin üzerinde bir görüntü arıyorsanız seçeneğiniz Xbox Series S olmayacak. Aynı zamanda Series S’deki oyunların görüntü kalitesi Series X’e göre biraz düşük kalabiliyor. Önümüzdeki 4-5 sene sonra bu düşüklük seviyesi daha da fazla artacaktır. Yani aradaki makasın açılması son derece olası. Fakat fiyat ve performans bazında değerlendirme yaptığımız zaman Series S öne çıkmakta. Dolayısıyla düşük bütçeniz varsa Series S’i tercih etmelisiniz.

Xbox Series X ise daha çok 2K oyunculuk odaklı bir sistem. Fakat Full HD’de de oyunları oynadığınız takdirde bütün ayarları en yükseğe almanız mümkün. Üstelik bu süreç önümüzdeki 4-5 sene boyunca da devam edecek. Dolayısıyla oyunlardan yüksek performans ve yüksek grafik almak istiyorsanız mutlaka Xbox Series X tercih etmelisiniz. Ancak bu sayede hedefinize ulaşmanız ve oyunlardan gerçekten yüksek grafikler kazanmanız mümkün olur. Eğer bütçe konusunda problem yaşamıyorsanız ve Xbox Series X’in getireceği mali yükü kaldıracak gücünüz varsa bu konsolu tercih edin. Çünkü hem daha fazla performans ve hem de daha fazla görsellik kazanmış olacaksınız. 

Exit mobile version