Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Veganlık Ve Vegan Beslenme Nedir?

Veganlık ülkemizde de son yıllarda pek çok kişi tarafından benimsenmiş bir beslenme çeşididir. Özellikle veganlık kelimesini ilk kez duyan kişiler vegan nedir sorusuna yanıt aramaktadırlar. Veganlık kısaca gıda ihtiyaçlarını hayvansal gıdalardan karşılamayan ve tamamen bitkisel besinleri kullanarak beslenen kişilere denilmektedir. Vegan nedir sorusuna bir diğer yanıt ise et veya süt ürünleri tüketmeyen kişi diyebiliriz.

Veganlığın Tarihçesi

Veganlığın geçmişi 1900’lü yılların başlarına dayanmaktadır. İlk kez Donald Watson tarafından ortaya atılan bir beslenme biçimi olan veganlığın günümüzde de pek çok kişi tarafından benimsendiğini ve desteklendiğini söyleyebiliriz. Vegan ne demek şeklinde pek çok araştırma yapılmaktadır. 

Veganlığın felsefesinde öncelikle doğaya karşı olan bir koruma iç güdüsü yatmaktadır. Ve hayvanların asla bir besin kaynağı olamayacağı bununla birlikte insanların hayvansal gıdalardan uzak durması gerektiğini savunmaktadırlar. Vegan beslenen kişilerde bu düşünceler hakimdir. Ülkemizde de özellikle son yıllarda çoğu kişi tarafından benimsenmiştir.

Vegan Beslenme

Veganlığı ilk kez duyanlar ve merak edenler için de vegan nedir şeklinde internette çoğu kez araştırma yapmaktadırlar. Vegan beslenme çeşidini savunan ve benimseyen kişiler genel de aşırı hayvan sever kişiler de olabiliyor. 

Vegan beslenmeyi benimseyen kişilere vejetaryen de denilmektedir. Vejetaryen olarak adlandırılan bu kişiler yiyecekleri, giyeceklerini herhangi bir hayvansal ürünlerden olmamasına, doğal olmasına dikkat ederler. Bunun yanında hayvansal yan gıdaları da yine veganlar reddetmektedir. Vegan nedir sorusu internette ülkemizde en çok araştırılan terimler arasında yer almaktadır. Özellikle ne demek olduğunu öğrenmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Veganlıkta sağlıklı bir yaşam için mutlaka bitkisel besinlerin tüketilmesi hayvansal gıdaların tüketilmesinin insan sağlığı açısından ne demek ve ne denli zararlı olduğunu ileri sürenlerin sayısı bir hayli fazladır. 

Türkiyedeki Veganlık

Türkiye’de de veganlığı savunan pek çok dernek ve kuruluş bulunmaktadır. Veganlığın ne demek olduğunu halka ivedilikle anlatan bu kurumların destekçileri de bir hayli fazladır. Ülkemizde vegan nedir ve beslenme çeşidi hakkında pek çok sorular sorulmaktadır. Bu kurumların da kurulma amacı buna yönelik olup özellikle veganlık ne demek şeklinde ki sorulara yanıt vermek amacı ile kurulmuşlardır. Vegan kelimesinin ne demek olduğunu internet sitelerinden de açıklamaktadırlar. Vegan nedir sorusu için bu kurumlar tarafından hazırlanan pek çok makale bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız;

Exit mobile version