Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

V for Vendetta – Freedom forever

V for Vendetta

V for Vendette ABD-Almanya ortak yapımı olan 2006 yılında vizyona giren izleyicide sorgulama ve devrim istekleri uyandıran genel olarak izleyici ve eleştirmenlerin beğenisini kazanmış bir yapımdır. Yapımın sinemaya uyarlanmasında kol kanat olan ve yapımcılığını üstlenen Wachowski Kardeşler’dir. Matrix üçlemesinde yardımcı yönetmenlik koltuğuna oturan James McTeigue V adlı yapımda yönetmenlik koltuğuna oturmuştur. V for Vendetta Alan Moore tarafından yazılan ve David Lloyd tarafından çizilen DC’nin yayınladığı aynı isimde olan bir çizgi romandan sinemaya uyarlanmıştır. Filmin başrol koltuğunu Hugo Weaving ile Natalie Portman istanbul escort bayan paylaşmıştır.

Filmin 2005 yılında gösterime çıkması planlanmış fakat işler istenildiği gibi gitmemesi sonucu film 2006 yılında vizyona girmiştir. 2005 yılındaki filmin yapımıyla ilgili basın toplantısında yapımcı Joel Silver, Alan Moore’un heyecanla beklediğini ve Larry’nin senaryoyu Moore yolladığını söyledi fakat Moore bu söylentiyi yalanladı ve isminin filmin afişlerinden ve içeriğinden çıkarılmasını istediğini söyledi. Filmdeki parlemento binasının yıkımı sahnesi Whitehall dört gece boyunca özel izin alınarak kapatılmıştır.

V for Vendetta – Yapım ve Özeti

Geleceğin İngiltere’si yani 2020 yılı İngiltere’sinde geçen hikayemizde İngiliz halkı Terör olaylarında verilen büyük kayıplar sonucu kurtuluşu baskıcı diktatör rejimde bulmuştur. İşte hikayemiz bununla yani uyuyan İngiliz halkını uyandırmakla ilgili; İngiliz halkının uyanış hikayesiydi. V sadece kapalı devre yayını yapılan İngiltere’de yayıncı kuruluşu basar ve çalışanları kendine rehine olarak alır. Polisin baskını ve diğer unsurlar aslında herşey V’nin planına dahildir ve V halka anlatmak istediğini anlatır. Halka bir mesaj verir: ” Hatırla! 5 Kasım’ı Hatırla!” sloganıyla halka gelecek sene 5 Kasım’da herşeyin değişeceği mesajını verir ve onun gibi düşünen insanların bir sonraki sene 5 Kasım’da Parlamento binasının önünde buluşmasını ister ve ciddi olduğunu kanıtlar nitelikte bir hareket yaparak İngiliz Yüksek Mahkeme’sini havaya uçurur.

Filmde bir yandan bu olaylar olurken diğer yandan V daha önce kurtardığı bir kadınla yani Evey’le bir takım olaylar sonucu yan yana gelir. V 5 Kasım tarihini beklerken boş durmaz ve planlarına tam takır devam eder. Bu sırada ayrıca Evey’in ise kendisini anlaması ve tanımasını ister. Evey’in onu anlaması uğrunda çok fazla hatta çok çok fazla uğraşmıştır.

Sona Doğru

Filmin sonuna doğru ise 5 Kasım gelip çatmıştır ve V hazırdır. Halk hazırdır. 4 Kasım geceyarısı halk parlamento binasının önündeki askerlerden oluşan orduyu geçerek Parlamento binasına doğru ilerlerken V ise diktatörden, Adam Sutler’dan intikamını alır ve yaralar içinde Evey’e geri döner. Döndüğünde kaybedecek birşeyi kalmamış insanlar olarak V ve Evey birbirlerine aşklarını itiraf ederler. Yaralar içindeki V, Evey’in kollarında can verir. Dedektif tarafından metroda olduğu bulunan patlayıcılarla dolu vagonlar ve V’nin cenazesi bulunur. Her ne kadar onları durdurmak görevi olsa da dedektif Evey’in sözlerinden etkilenir ve onları durdurmaktan vazgeçer ve Parlamento binası yerle bir olur.

Filmde V maskesini sadece ağlamak için çıkarır ama bu sahnede de sadece maske kadraja alınmıştır. Sürekli gülümseyen Guy Fawkes maskesinin altında aslında acı çeken, ağlayan ve aşık olan birinin olduğu yansıtılmak istenmiştir ve çoğu izleyen ve eleştirmen tarafından başarılı bir şekilde yansıtılmıştır.

İlgini Çekebilecek Yazılarımız;

Exit mobile version