Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

SSD Madenciliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

SSD Madenciliği Nedir ve Nasıl Yapılır

SSD madenciliği nedir ve nasıl yapılır? Yeni nesil madencilik yöntemi hakkında merak edilenleri sizler için cevaplıyoruz.

Kripto para madenciliği her geçen gün büyümeye ve yükselmeye devam ediyor. An itibariyle dünyanın içerisinde bulunduğu çip krizi bir yana ciddi bir ekran kartı krizi de söz konusu. Bu ekran kartı krizinin sebebi de madenciler. Zira madenciler etrafta buldukları hiçbir ekran kartını boşta bırakmamakta ve direkt olarak riglerinde kullanmakta. Bu bağlamda da birçok ekran kartının madencilerin elinde olduğunu söylememiz mümkün. Firmalar ekran kartı üretemiyor, çünkü çip krizi onların elini kolunu bağlıyor. Üretilen az sayıda ekran kartını da madenciler alıyor, bu sayede de ekran kartları üretim amacının dışına çıkmış oluyor. Peki son zamanların popüler hadisesi SSD madenciliği nedir?

SSD Madenciliği Nedir?

Piyasada ekran kartı bulunamaması ve madencilerin zorda kalması nedeniyle yeni yöntemler ortaya çıkmaya başladı. Bu yöntemlerden en çok öne çıkanı SSD madenciliği olmakta. Bir grup kripto para madencisi geliştirdikleri bir yazılım aracılığı ile SSD ile madencilik yapmayı mümkün kıldı. Fakat bu madencilik yönteminin her coinde işe yaramadığı belirtilmekte. Özellikle Ethereum, Bitcoin, Litecoin ve benzeri alternatiflerde bu yöntem size yardımcı olamayacak. Ancak ilgili madencilik yöntemine uygun coinler bulmanız durumunda rahatlıkla bu süreci atlatmanız mümkün.

SSD Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bunun için öncelikle SSD’ler aracılığıyla sağlam bir rig kurmanız gerekmekte. Genellikle M2 SSD’lerin bu noktada iyi iş çıkarttıklarını belirtelim. Sonrasında ise internet üzerinden ilgili işlem için gerekli yazılımı bulup bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Flash belleğe yazacağınız bu yazılımları anakartınıza taktığınız anda direkt olarak madencilik başlamakta. Fakat bu madenciliği yapabilmek adına doğru coinleri ve yazılımı bulduğunuzdan da emin olun. Çünkü her coinle bu işlem yapılamıyor.

Hangi Coinle Yapılıyor?

Şu anlık sadece Chia coin ile bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün. Ancak ilerleyen süreçlerde daha fazla coinin SSD madenciliğine adapte olacağı ve bu madencilik türü adına ortaya çok daha fazla coin çıkacağı beklenmekte. Dolayısıyla yeniliklere hazır olun diyebiliriz. SSD madenciliği nedir ve nasıl yapılır gibi daha fazla kripto para içeriği için bizi takip etmeye devam edin.

Exit mobile version