Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Sokağa Çıkma Yasağı Uzayacak mı? Maaşlarda Kesinti Olacak Mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararının ilk günü sona erdi. Kafalarda ortak soru olan “Sokağa Çıkma Yasağının uzaması” gündemde.. Aynı zamanda yasağın geçerli olduğu bu 2 gün için maaşlarda kesinti olacak mı; bu da haberimizin bir diğer başlığı..

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZAYACAK MI?

Sokağa çıkma yasağının 2 gün yani 48 saatliğine ilan edilmesi sonrasında en fazla merak edilen soruların başında, sokağa çıkma yasağı uzayacak mı? sorusu geldi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirilen sokağa çıkma yasağı hakkında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 “Madem sokağa çıkma yasağı yaptınız, hiç olmazsa on dört gün bunu devam ettirin, on dört gün devam ettirin.” 

Fikri Şahin’in söylemleri böyle oldu..

SÜLEYMAN SOYLU’DAN FLAŞ AÇIKLAMA!

Sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yasağın devam edip etmeyeceğine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Soylu,

“Pazar gününden itibaren bu devam edecek diye bir telaş söz konusu olmasın. Pazar günü akşam saat 24.00 itibarıyla bitecektir. Vatandaşlarımızı bir bulaştan korumak için bu adım atılmıştır. Tam tersine, bir bulaşa kapılmak için marketlerde, fırınlarda oluşturulan kalabalığa gerek olmadığını, herkesin sakin olması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu yoğunluklar da açık olan çok az iş yerleri önündeki yoğunluklardır. Zannediyorum yarım saat içinde ortadan kalkar.” dedi..

Soylu’nun bu açıklamalarıyla yasağın uzama ihtimalinin düşük olduğunu gösterdi.

HANGİ ŞEHİRLER YASAK VAR?

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAPSAMINDA AÇIK OLAN İŞYERLERİ

MAAŞLARDA KESİNTİ OLACAK MI?

Sokağa çıkma yasağı süresince kamu çalışanlarının maaşlarında kesinti olmaz. Devlet tarafından gidilmeyen günler karşılanır.

Özel sektör çalışanları için bu durum şirketlerine ve kurumlarına bağlı olarak değişir. Bu konuda kesin bir bilgi ve yönerge bulunmamaktadır.

Exit mobile version