Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Salda Gölü ve Mars Benzerliği! Türkiye’nin Maldivleri Salda Gezi Rehberi!

Salda Gölü

Salda gölü, Burdur’dan Yeşilova ilçesine 5 kilometre yakınlıkta ve Akdeniz Bölgesi’nde bulunuyor. Göl ile Burdur arasında 56 kilometre mesafe bulunurken Denizli iline ise 96 kilometre uzaklıktadır. Peki, Salda Gölü ve Mars benzerliği nedir? Türkiye’nin Maldivleri Salda gölü neden beyazdır ve nasıl oluşmuştur? İşte, tüm bilinmeyenleri ile Salda Gölü gezi rehberi!

Salda Gölü Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Bu göl, volkanik etkiler sonucunca bir krater gölü olarak oluşmuştur ve binlerce yıl öncesinde jeolojik çökmeler sonucunda meydana gelmiştir. Türkiye’nin Maldivleri şeklinde adlandırılan bu göl, turkuaz rengi ile cam gibi suyuyla dikkatleri üzerine çeken bir göl olarak tanınıyor. Bembeyaz kumsalı ile ise adeta Maldivlerin kumsallarını anımsatan özellikleri taşıyor.

Mars’a Gitmek Yerine Salda Gölü’ne Gitmelisiniz!

Mars gezegeni ‘ni merak edenler Salda Gölü ‘nü ziyaret etmelidir. Nedeni ise; bilim insanları tarafından bu göl, Mars’ta Yaşam nasıldır sorularının cevaplarını aradıkları yerlerden biri olarak biliniyor. Burası, dünyada doğal laboratuvar olarak kullanılan, iki önemli yerden biri olarak tanımlanıyor. Mars’ta olduğu gibi bu gölde de yüksek derecede magnezyumdan oluşan kayaçlar bulunuyor.

Ayrıca en temiz göller sıralamasına bakıldığında ise dünya çapında beşinci sırada yer alıyor. Sudaki berraklık ise tüm dünyanın dikkatini çekiyor. 184 metre civarında bulunan derinliği ile de Türkiye’nin en tatlı ve en derin sularından biri olarak biliniyor.

Salda Gölü’nde ve civarında 18 özel bitki türü yetişiyor ve tilkiden çok farklı ördek türleri ile birlikte ayrıca üç farklı balık türü de burada bulunuyor.

Salda Gölü’nde Neler Yapılabilir?

Burada yüzmek her ne kadar belli uzaklığa kadar mümkün olsa da yine de bu gölde yüzerken dikkat etmek gerekiyor. Bataklık ve balçıklar nedeniyle gölde yüzebilmek biraz tehlikeli ve güç olarak tanımlanıyor.

Salda Gölü’de neler yapılabilir sorusunun bir diğer cevabı ise muhteşem bir kamp alanının olması. Bu nedenle Salda Gölü’nün çevresi kamp yapmaya müsait bir yer olarak biliniyor. Ayrıca Salda Gölü’nde piknikte yapılabiliyor.

Burayı ziyaret edenler, restoranlarda köfte, çoban kavurma, tost, balık ve benzeri yiyeceklerden yiyebilirler.

Exit mobile version