Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Pratik Kahvaltılık Tarifleri! 10 Dakikada Hazırlanan Kahvaltılıklar!

Her mutfağın kendine özel pratik kahvaltılık tarifleri defterleri vardır. Sabah kahvaltılarını lezzetlendiren ve 10 dakikada hazırlanan pratik kahvaltılıklar da bu defterlerin içerisinde muhakkak yer alır. Kuşkusuz hazırlanan kahvaltılıkları misafirlere ikram etmek ve ailece pazar kahvaltısı yapmakta her insana büyük keyif verir. Alışılagelmişin dışında farklı lezzetler de zaman zaman aranır.

İşte, sabah kahvaltılarında sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz birbirinden lezzetli ve pratik kahvaltılık tarifleri!

İki Lezzetli Pratik Kahvaltılık Tarifi!

Tost Ekmeğinde Sebzeli Omlet Tarifi!

Malzemeler:

Yapılışı:

Tost ekmeğinde sebzeli omlet yapmak için önce biberler yıkanır. Sonra kuru soğanla biberler ince ince ve küpler halinde doğranır. Yumurtalar bir kâsenin içerisine kırılır. Süt, ince kıyılmış maydanoz, soğanlar, biberler, tuz ve karabiberde eklenerek, tüm malzemeler iyice çırpılır.

Tost ekmeklerinin orta kısmı kesilerek çıkartılır. Tavaya tereyağı eklenir ve üzerine ekmeklerin kenarları konur. Ekmeklerin orta kısmına hazırlanan sebzeli yumurtadan dökülür. Üzerlerine rendelenmiş mozzarella peyniri serpilir ve ince bir dilinde kaşar peyniri eklenir.

En üstede tost ekmeğinin iç kısmı konur. Hazırlanan tost ekmeğinde sebzeli omlet kısık ateşte önce bir tarafı, sonra da diğer tarafı olmak üzere çevrilerek pişirilir. Yumurtalı tostlar servis tabağına alındıktan sonra ortadan ikiye bölünerek iram edilir.

Çıtır Çıtır Yumurta Dolması Tarifi!

Malzemeler:

Yapılışı:

Pratik kahvaltılık hazırlamak için önce 8 adet yumurta suda haşlanır. Kabukları soyulan yumurtalar ortadan ikiye bölünür. Yumurta sarıları bir kâsenin içerisine alınarak çatal yardımıyla ezilir. Karabiber, tuz, ince kıyılmış biberiye, maydanoz ve pul biber eklenerek karıştırılır. El yardımıyla karıştırılan yumurta sarısından alınır ve yumurta beyazlarının çukurları doldurulur.

Pratik kahvaltılık kızartmak için önce bir yumurta bir tabağa kırılır ve iyice çırpılır. Galeta unu da başka bir kâsenin içerisine konur. İçleri doldurulan yumurtalar önce çırpılan yumurtaya ve sonra ufalanmış ekmeğe ( galetaya ) batırılarak sıvı yağda ters düz edilip kızartılır. Çıtır yumurta dolması kızartıldıktan sonra sunum tabağına alınır ve yumurta dolması servis edilir. Afiyet olsun!

Exit mobile version