Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Öğrenci Olmayan İçin Work and Travel Mümkün mü?

Öğrenci Olmayan İçin Work and Travel

Öğrenci olmayan için Work and Travel mümkün mü? Work and Travel nedir ve katılım şartları nelerdir? WAT hakkında merak edilenler.

WAT programı ile beraber yurt dışına gitmek hemen hemen herkesin hayali olmaya başladı. Zira yeni gelen genç nesilin yurt dışını gezme ve görme amacı bariz bir şekilde kendisini göstermekte. Bu bağlamda da WAT, Erasmsu, WAS ve benzeri programların önemi ortaya çıkıyor. Çünkü sadece bu programlar aracılığı ile yurt dışına gitmek ve orada vakit geçirmek günümüz itibariyle daha kolay. Bunun dışında yapacağınız her gezi turistik amaçlı olacaktır ki turistik amaçlı gezilerin pek bir önemi olmamakta. Bunun nedeni ise turistik amaçlı yapılan gezilerde gerçekten o ülkenin yaşam şartlarını hissedemeyecek olmanız.

Work and Travel Nedir?

Bu noktada sıklıkla Work and Travel nedir sorusu soruluyor. Kısaca adı WAT olan bu program sayesinde üniversite öğrencileri yurt dışı gezileri yapabilmekteler. Fakat aynı zamanda öğrencilerin çalışmaları da gerekiyor. Herhangi bir ajans aracılığıyla başvuracağınız bu program ile yurt dışında size bir şehir seçiliyor. Sonrasında ise bu şehre gidiyor ve yine size seçilen iş yerinde çalışıyorsunuz. Konaklama ücretiniz tamamen şirketiniz tarafından karşılanmakta. Bu sayede hem çalışmış, hem para kazanmış ve hem de dünyayı gezmiş oluyorsunuz. Üstelik alacağınız maaşın dolar bazında olması da Türkiye’ye geri döndüğünüz zaman biriktirdiğiniz paraların daha değerli olması anlamına geliyor. WAT programı sayesinde Amerika’ya gitmeniz ve bir süre de olsa Amerika’da normal bir vatandaşın hayatını yaşamanız mümkün.

Öğrenci Olmayan İçin Work and Travel

Mezun olan ya da üniversite öğrencisi olmayanlar WAT yapamazlar. Çünkü ilgili program sadece üniversite öğrencileri için özel hazırlanmış bir çalışmadır. Dolayısıyla mezun olan ya da üniversite öğrencisi olmayan kişiler kesinlikle WAT yapamazlar. Bunun için Work and Study gibi bazı programlar mevcut. Bu programlara göz atmanız mümkün.

Öğrenci olmayan için Work and Travel ne yazık ki ilerleyen süreçlerde de mümkün olmayacak. Sonuç olarak Work and Travel nedir sorusunun cevabı programı sadece öğrencilere özel kılmayı belli ediyor. 2022 WAT alımları için diğer yazımıza göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version