Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Numbeo Açıkladı: Türkiye’nin ve Dünyanın En Güvenli Şehirleri Hangileri?

Numbeo , Türkiye’nin ve dünyanın en güven veren şehirlerini açıkladı. Numbeo’nun güven endeksine göre Eskişehir dünyanın en güven veren sekizinci şehri olarak kaydedildi. Kitle kaynaklı küresel veri tabanı olarak hizmet veren Numbeo, dünyanın 431 şehrini araştırdı ve değerlendirdi. Yapılan araştırmaların sonucuna göre dünyanın en güven veren şehirleri bildirildi. Güvenlik endeksine göre dünyanın en güvenli şehri Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi şehri oldu. Peki, dünyanın en güvenli şehirleri sıralamasında ilk 10’a giren şehirler hangileri?

Türkiye’nin En Güvenli Şehirleri Hangileridir?

Numbeo’nun yaptığı araştırmaların sonucunda dünyanın en güvenli 10 şehri sıralamasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin üç şehri yer aldı. Avrupa’dan ise yalnızca üç şehrin ilk ona girebildiği görüldü. Türkiye’den de bazı şehirlerin Numbeo tarafından değerlendirildiği görüldü ve Türkiye’den yalnızca altı şehir değerlendirmelere katıldı. Bunlar; Eskişehir, Antalya, Bursa, İzmir, Ankara ve İstanbul’du. Eskişehir, 82,42 puanlık güvenlik endeksi alarak Numbeo’nun araştırmasında sekizinci sırasında yer aldı.

Antalya ise yapılan değerlendirmelerde 61. sırada bulunurken, Bursa bu sıralamada 74. olarak listelendi. İzmir, Numbeo’nun güvenlik endeksine göre sıralamada 77. oldu. Ankara bu sıralamanın 182.’si olurken, İstanbul dünyanın en güvenli şehirleri arasında 263. sırada görüldü.

Numbeo’ya Göre Dünyanın En Güvenli İlk 10 Şehri Hangisidir?

Numbeo’un yaptığı değerlendirmelerin sonucuna göre dünyanın en güvenli 10 şehri şu şekilde bildirildi:

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dhabi şehri yapılan değerlendirmeden sonra birinci olarak açıklandı. Katar’ın Doha şehri listede ikinci oldu. Tayvan’ın Taipei kenti dünyanın en güvenli şehirleri arasında üçüncü olurken, Kanada’nın Quebec City şehri dördüncü sırada yer aldı. Avrupa’nın önemli şehirlerinden Zürih kenti ise ilk ona girdi ve beşinci oldu. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Shariah şehri, Numbeo’nun güvenlik endeksine göre altıncı sırada listelendi.

Birleşik Arap Emirlikleri ile dünyanın gözde şehirlerinden Dubai ise listenin yedinci sırasında yer aldı. Eskişehir, dünyanın en güvenli şehirleri araştırmasına girerek sekizinci oldu. Almanya’nın Münih şehri dokuzuncu sırada listelendi. İtalya’nın Trieste şehri ise onuncu sırada yer buldu.

Eskişehir’in güvenlik endeksi puanı 82,42 olarak açıklanırken Antalya’nın puanı 72,83 olarak belirtildi. Bursa’nın güvenlik endeksi ise 72,00 olarak değerlendirildi.

Exit mobile version