Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

MasterChef Etli Ekmek Tarifi! Konya’nın En Meşhur Yöresel Yemekleri!

Konya, yöresel lezzetlerini geçmiş tarihten bugüne taşımış geniş bir mutfağa sahiptir. Her ne kadar Konya mutfağı denildiğinde akla ilk olarak etli ekmek gelse de aslında, bamya çorbası ve bıçak arası da Konya’ya özgü yemekler listesinin başında yer alır. Peki hem şehrin sakinlerinin hem de yolu bu şehre düşen gezginlerin severek tükettikleri Konya’nın yöresel yemekleri nelerdir? İşte, farklı ve bir o kadarda lezzetli Konya yemekleri!

Konya’nın Yöresel Yemekleri Nelerdir?

Yolu Konya’ya düşen bir kişi bıçak arası, etli ekmek, çebiç, papara, fırın kebabı, etli topalak çorbası, batırık, düğün pilavı, saç böreği, tirit ve kaygana gibi yörenin en lezzetli yemeklerinden yiyebilir.

Konya’nın en meşhur tatlıları ile bir fincan kahve yudumlamak isteyen turistler höşmerim tatlısı, dilber dudağı, kaymaklı saç arası gibi şehre özgü lezzetlerden tadabilir.

Ayrıca bir gezgin Konya’dan ayrılırken Mevlâna şekeri, Konya gevreği, Karafırın tahini ya da küflü peynir satın alabilir. Madem bu kadar Konya mutfak kültürü üzerine konuştuk, evlerinde bu meşhur pideyi yapmak isteyenlere etli etmek tarifi verelim. İşte tarif!

MasterChef Etli Ekmek Tarifi!

Hamuru için Gerekli Malzemeler:

İçi için Gerekli Malzemeler:

Konya Usulü Etli Ekmek Nasıl Yapılır?

İşte evde etli ekmek evde bu kadar kolay ve pratik hazırlanabilir. Afiyet olsun!

fake taxi

Exit mobile version