Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Kripto Para Sepeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kripto para sepeti nedir ve nasıl yapılır

Kripto para sepeti nedir ve nasıl yapılır? Yeni kripto para yatırımcıları için muhakkak dikkat edilmesi gereken bu hususu açıklıyoruz.

Kripto para yatırımında genel olarak yapılan büyük bir hata bulunmakta. Bu da bütün sermayenin, yani yatırılacak olan bütün paranın sadece tek bir coine verilmesi olayı. Eğer bütün paranızı sadece tek bir coine yatırırsanız son derece riskli bir işlem yapmış olursunuz. Çünkü unutmayın ki eğer paranızı tek bir coine yatırırsanız o coinin düşmesi durumunda ciddi miktarda sermaye kaybedersiniz. Öyle ki o coinin yeniden yükselmeme riski bile mevcuttur. Bu noktada genellikle kripto paralarınızı bölüştürmeniz gerekmekte. Peki kripto para sepeti nedir?

Kripto Para Sepeti Nedir?

Eğer paranızı üçe, dörde ya da beşe ayırarak farklı coinlere yatırım yaparsanız aslında bir sepet yapmış olursunuz. Bu sepet size uzun vadede ciddi oranda yarar sağlar. Örneğin bir coin düşerken diğer coinin yükselmesi mümkün, bu sayede diğer coinden kazanç elde etmeniz de mümkün olur. Uzun vadede düşen coininizin de yükselmesi durumunda kazancınızı yeniden katlarsınız. Bu bağlamda yeni başlayan yatırımcılara her zaman coin sepeti yapmaları önerilmekte.

Coinleri Bölüştürün

Elinizdeki parayı coinlere bölüştürmek her zaman çok önemli. Bu sayede sağlam ve güçlü bir sepet yapma şansınız olur. Piyasayı araştırın, coinleri öğrenin, grafikleri inceleyen ve ilgili coinlerin projelerine göz atın. Bu şekilde birkaç coin bulursanız size büyük yarar sağlar. Böylece paranızı bölüştürmeniz ve coin sepeti yapmanız mümkün olur.

Kripto Para Sepeti Nasıl Yapılır?

Bu noktada belirli bir metoda göre ilerlemek zorunda değilsiniz. Fakat size elbette ki bazı tavsiyelerimiz olacak. Her zaman ana paranızın %40’ını sağlam bir coine, kalanını %10 ya da %20’şer şekilde farklı coinlere aktarmanızı öneriyoruz. Örneğin, bunun yatırım tavsiyesi olmadığını belirtelim, paranızın %40’ını güvenli görünen BNB‘ye ve geri kalanını da HOT, VET, LINK ve benzeri coinlere paylaştırmanız mümkün. Böylece her zaman güvenli sularda kalmış olursunuz. Altcoin paylaştırmalarında da oranlama yapabilirsiniz. Mesela güvenli bir altcoin olan HOT’a %20 aktarırken, VET’e %10 aktarma şansınız var. Kripto para sepeti nasıl yapılır ve nedir sorusunun cevabı budur.

Exit mobile version