Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Kripto Para Madenciliği Ne Zaman Bitecek ve Sonlanacak?

Kripto Para Madenciliği Ne Zaman Bitecek

Kripto para madenciliği ne zaman bitecek? Bu furyanın bir gün sonlanması mümkün mü? Madencilik hakkında merak edilenleri sizlere anlatıyoruz.

An itibariyle bütün dünyayı büyük bir madencilik furyası kasıp kavurmakta. Bu furya ile beraber de temelde iki adet sorun ortaya çıkmış vaziyette. Bunların ilki ekran kartı ve ikincisi de enerji sorunu. Ekran kartı sorunu daha çok finansal anlamda problem yaratıyor. Zira ekran kartları kullanım amaçları dışında olarak madencilik için kullanılmaktalar. Bunun sonucunda ise piyasada ekran kartı bulmak neredeyse imkânsız haline geldi. Çünkü bütün kripto para madencileri bu ekran kartlarını satın alarak madencilik adına kullanmaktalar. Yerine göre onlarca ve hatta yüzlerce ekran kartını madencilik için aynı anda kullanan insanlar mevcut. Bu durumdan ekran kartı üreticileri son derece rahatsızlar.

Kripto paraların yarattığı ikinci sorun ise enerji problemi. Ekran kartlarının haddinden fazla enerji çekmesi herkes için bir sorun. Çünkü bu nedenden ötürü dünyadaki enerji kaynakları hızla tükenmeye başladı. Kripto para madenciliği öncesinde bir şekilde sürdürülebilir olan enerji kaynakları artık sürdürülemez vaziyette. Normal şartlarda ekran kartları genellikle güçlerinin onda biri kadar elektrik çekeler. Bu oran maksimum olarak onda üçe ya da beşe ulaşabilir. Ancak madencilik kartlarının sürekli bir şekilde tam kapasiteyle elektrik çekmesi devletlerde büyük mağduriyet yaratıyor.

Kripto Para Madenciliği Ne Zaman Bitecek?

Kripto para madenciliği ne zaman bitecek sorusu sıkça soruluyor. Şunu belirtmeliyiz ki madenciliğin bitme imkânı yok. Çünkü coin sistemlerinin tamamı madencilik üzerine kuruludur. Bu furyanın bitmesi için kripto paraların bitmesi gerekli ki kısa vadede bu durum da imkânsız gibi gözüküyor. Ancak kripto para madenciliğinin, tıpkı 2013-2017 senelerinde olduğu gibi, azalması mümkün.

2013 ve 2017 seneleri arasında da ciddi bir madencilik furyası hakimdi. Çünkü madencilikten edilen gelirler, şu anki gibi, bir hayli fazlaydı. Bu sebepten ötürü madenciliğe girmek son derece kârlı bir işti. An itibariyle de madencilikle beraber yapılan yatırımın sadece birkaç ayda çıkartılması mümkün. Ancak ilerleyen süreçlerde kazım değerlerinin zorlaşması ve kazanılan gelirlerin azalmasıyla madencilik furyası da yavaş yavaş son bulacaktır. Böylece de şu ankinden çok daha az kişi madencilik yapmaya devam edebilir ve piyasaya rahatlayabilir. Halihazırda birçok kişinin madenciliğe girmesiyle beraber de bu süreç yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Kripto para madenciliği ne zaman bitecek sorusunu maksimum iki sene olarak cevaplayabiliriz. Bu sürece kadar bir süre daha madencilikle haşır neşir olmak durumunda kalacağız. 

Exit mobile version