Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Karnabaharlı Pizza

Karnabaharlı Pizza

Karnabahar, turpgillerden, çiçekleri etli ve tanecikli bir görünüşte olan, yaprakları lahana yaprağına benzeyen, sebze olarak kullanılan bir bitkidir. Turpgillerden; vatanı Doğu Akdeniz bölgesi olan 2 yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz veya sarımtıraktır. Kış sebzelerindendir.

Karnabahar çok iyi bir yağ yakıcı olan C vitamini ve Folik asit açısından oldukça zengindir. içinde fosfat, potasyum ve indol-3 adlı maddeler bulundurur. Bu maddeler nedeni ile meme, mide ve kalın bağırsak kanserine karşı koruyuculuğu vardır. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını sağlar. Diyet listelerin en başında yer alır.(dilim başına ortalama 100 kcalmış bizden söylemesi)

Karnabaharın faydaları saymakla bitmez ama karnabahar seven çocuğu hiç görmedim. Çok büyük antipatileri var karnabahara karşı. Hazır kış geliyorken çocuklara bile karnabaharı sevdirecek bir tarif buldum; Karnabaharlı Pizza! Hem leziz hem sağlıklı. Üstelik düşük kalorili 😉 Gelelim tarifimize.

Malzemeler

Karnabaharlı Pizza Tabanı için;

(istediğiniz baharatlardan dilediğinizce koyabilirsiniz açıkçası.)

Karnabaharlı Pizza Sosu için;

Karnabaharlı Pizza Üzeri için;

(Aslında üzeri için sevdiğiniz tüm pizza malzemelerini ekleyebilirsiniz.)

Karnabaharlı Pizzanın yapılışı;

Karnabahar parçalarına ayrılıp 10 ile 15 dakika  kadar haşlayın. (fazla sulanmamasına dikkat edilmelidir) Daha sonra süzüp bulgurdan biraz küçük bir hal alıncaya kadar rondoda çekilir. Bir kabın içine rendelenmiş (ya da püre haline getirilmiş) sarımsak, 1 yumurta, tuz ve baharatlar ile karnabahar eklenerek hamur gibi yoğrulur. Yapışmaması için yağlanmış bir tepsinin üzerinde yuvarlak pizza şekli verilir. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında rengi biraz değişinceye kadar ( muhtemelen 18-22 dakika sürecektir. sürekli kontrol edilmesi gerekir.) pişirilir. Pizza tabanı pişerken 2 domates rondoda çekilir. Bir tencerede veya sos tavasında domates, salça, zeytinyağı ve baharatlar iyice karıştırılarak pişirilir (iyice fokurdaması lazım). Pizzanın üzeri için seçtiğiniz peynir ayrı bir kaba rendeleyin. Pizza tabanı fırından çıkartdıktan sonra, domatesli pizza sosu tabana yayın ve üzerine rendelenmiş peynir ve isteğe bağlı olarak malzemeler ile (biber, sosis, zeytin vs ) süslenip tekrar fırına verilir. Bir 10-15 dakika  daha fırında piştikten sonra karnabaharlı pizzamız hazır. Afiyet olsun 🙂

İlgini Çekebilecek Yazılarımız:

Exit mobile version