Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Kanser Belirtileri Kadınlarda Nasıl Görülür? Bu Belirtilere Dikkat Etmeli!

Kadınlara yapılan testler sonucunda erken teşhislerin konulması çoğu zaman hayat kurtarmaktadır. Bazı hastalıklar önceden belirti göstermektedir. Düzenli olmayan adet kanamaları, karında meydana gelen şişlikler, ağrılı geçirilen adet dönemleri ya da daha farklı belirtiler bazen kadınların kanser riski ile karşı karşıya kaldıklarını ifade edebiliyor. Bu nedenle her kadının vücudunda yaşadığı değişimler düzenli olarak bir jinekolog tarafından incelenmeli ve takip edilmelidir. Peki, kadınların hangi durumlarda bir jinekoloğa görünmesi gerekir? İşte dikkat edilmesi gereken kanser belirtileri!

Kadınların Dikkate Alması Gereken Kanser Belirtileri!

Tehlikeli hastalıkları sinyal eden bazı belirtiler aşağıdaki gibidir:

Ağırılı ve Sancılı Adet Olma Kanser Belirtileri Olabilir!

Hemen hemen her kadının adet görürken yaşadığı sancının şiddeti farklıdır. İlk adet döneminden itibaren görülen sancılar hormonal nedenlerden kaynaklanmaktadır. İlk dönemlerde olmadığı halde sonraki dönemlerde yaşanan sancılar varsa ve bu sancılar artarak devam ediyorsa bunun sebebi patolojik olabilir. Böyle bir durumda bir jinekologla görüşülerek sancının sebebinin araştırılması gerekir. Sancının kaynağı bir tümör olabileceği gibi, miyom, rahim ağzı darlığı ve bunlar gibi nedenlerden de olabilir.

Cinsel İlişkiden Sonra Kanamanın Meydana Gelmesi!

Cinsel ilişkiden sonra kadında bir kanama meydana geliyorsa, acil olarak bir jinekoloğa başvurmak gerekir. Çoğunlukla rahim ağzında ya da rahim içinde kanama olabilir. Patalojik bir nedeni olabilir ve bu durumun bir jinekolog tarafından araştırılması gerekir. Kanser belirtileri olabilir.

Adette Görülen Düzensizlik ve Aralarda Olan Kanamalar!

Aralarda yaşanan kanamaların ve adet düzensizliğinin nedeni çoğunlukla hormonal sebeplerdir. Fakat bazı durumlarda bu tür düzensizlikler kötü kadın hastalıkları sebebi olmaktadır. Bu tür belirtilerde özellikle polip, miyom ya da kanser belirtileri olabilmektedir. Bu nedenle adet düzensizliğinin ve arada meydana gelen kanamaların sebepleri araştırılmalıdır.

Menopoza Girildikten Sonra Kanama Olması!

Menopoza girildikten sonra bir kanama yaşanıyorsa, bu durumla karşılaşan kadınların kesinlikle acilen bir jinekoloğa görünmesi gerekir. Kanserlerin bir çoğu menopoz sonrasında ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca bunların haricinde kasık ağrıları, karın şişliğisık sık idrara çıkma, idrar kaçırma ya da vücutta tüylenmeler oluyorsa bu tür durumlarda da kanser belirtileri ortaya çıkmış olabilir ve kanser riski vardır. Hem bu tür sorunlarla karşılaşanların hem de herhangi bir sorunla karşılaşmadan önce tüm kadınların düzenli olarak taramalarını yaptırmaları gerekmektedir. Erken teşhis çok önemlidir.

Spinal Muskular Atrofi Nedir? Tedavisi nasıl yapılır? Tüm ayrıntılar için buraya tıklayın!

Exit mobile version