Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

İsviçre Hakkında 7 İlginç Bilgi ve İsviçre’nin Bilinmeyenleri!

isviçre

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre, özellikle eğitim bakımından öğrenciler için oldukça önemli bir ülkedir. Ülkede yaşayanlar içinde yaşam standardı yüksek ve ülke genelinde suç oranı da çok düşüktür. Peki, İsviçre hakkında bilinmeyenler nelerdir? İşte tüm ayrıntılarıyla İsviçre’nin hakkında 7 önemli bilgi!

İsviçre’nin Bilinmeyenleri!

1- İsviçre’nin Bayrağı

https://www.youtube.com/watch?v=2Oa-_HwLEX4

İsviçre bayrağı alışılagelmiş dikdörtgen bayraklardan farklıdır. Kare şeklinde olan İsviçre’nin bayrağı, kırmızı zeminden ve beyaz bir haçtan oluşur. Dünya genelinde bir diğer kare bayrak ise Vatikan’ın bayrağı olarak bilinmektedir.

2- Avrupa Birliği’nde Değil

Hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinin bir arada bulunduğu Avrupa Birliği’nde yer almamaktadır. Buna rağmen Avrupa Birliği’nin hemen hemen tüm üyelik kurallarını da benimsemiştir. İsviçre para birimi ise Avrupa genelinde kullanılan Euro değil aksine Frangdır.

3- İsviçre’nin Dilleri

İsviçre dili denildiği zaman ülke genelinde konuşulan dört resmi dil vardır. Bunlar Romanca, Almanca, Fransızca ve İtalyancadır. Ülke dil ve kültür bakımından dört bölgeye ayrılmıştır. Özellikle kırsal bölgelerde Romanca konuşulurken diğer gölgelerde ise Romanca haricinde diğer resmi diller konuşulmaktadır. Halkın genelinin en çok kullandığı dil ise Almancadır.

4- İsviçre’nin Buluşları

İlk hazır kahve dünyada İsviçre tarafından bulunmuştur. WWW ( World Wide Web ), ilk kez bu ülke tarafından icat edildi. İlk sütlü çikolatayı da İsviçre üretmiştir. Ayrıca İsviçre’nin banka numaraları, alüminyum folyo gibi daha birçok icatları bulunmaktadır.

5- 450 Çeşit Peynir

Ülke genelinde 450 çeşitten fazla peynir üretilmektedir. Bu nedenle de dünya genelinde peynir cenneti olarak da gösterilmektedir. Yine ülkeye özgü fondülerde pek çok ülkede yapılmaktadır.

6- Çikolata

https://www.youtube.com/watch?v=YGQVXs1oPxI

İsviçre denilince kuşkusuz dünya genelinde akla çikolata da gelmektedir. Birbirinden lezzetli çikolatalara imza atan İsviçre’nin tadına doyulamayan çok kaliteli çikolataları vardır.

7- Sığınaklar

8000 civarında ülke genelinde ve özellikle dağlarda yer alan İsviçre sığınakları da ülkenin bilinmeyen bir diğer tarafıdır. Bu sığınaklar çevreye karşıda oldukça uyumludur.

https://www.youtube.com/watch?v=YUNAQPMQBoM

Bunların haricinde hayvan hakları ilk kez İsviçre’de kabul edilmiştir ve yürürlüğe girmiştir. Ayrıca ülke genelinde 3000 metreden yüksek 208 adet dağ vardır. 18 yaşına gelmiş olan her genç erkek askerlik yapmak durumundadır. Dünyaca ünlü çizgi film karakteri olan Heidi’nin yaşadığı ülke de yine burasıdır. Saatleri ile de oldukça ünlenmiş bir ülkedir.

Exit mobile version