Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

İstanbul Sözleşmesi Nedir? Maddeleri Nelerdir?

İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kabul edilen uluslararası metinler arasında son zamanda öne çıkmaktadır. İstanbul Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011’de Avrupa Konseyi tarafından İstanbul’da imzaya açıldı. Mart 2019 itibarıyla 46 devlet ve Avrupa Birliği tarafından imzalandı. İşte İstanbul Sözleşmesi’nin maddeleri..

İstanbul Sözleşmesi nedir? İstanbul Sözleşmesi’nin maddeleri neler? soruları sık sık gündeme gelen sözleşme ile ilgili detayları merak eden vatandaşlar tarafından soruluyor. Uluslararası bir sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’nin Mart 2019 itibari ile 46 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalandığı biliniyor. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tüm detaylar ve sözleşmenin maddeleri bu makalede..

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele amacıyla, Avrupa Konseyi tarafından 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açılan sözleşmedir..

Sözleşmenin tüm maddeleri için aşağıdaki linke tıklayınız..

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN AMACI

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN TALEPLERİ

Önleme

Koruma

Yargılama

SÖZLEŞME KAPSAMINDAKİ SUÇLAR

Sözleşme taraf devletlere, aşağıda belirtilen davranışlara yönelik cezai veya başka bir hukuki yaptırım öngörmeyi zorunlu kιlmaktadιr:

Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur.

Mahatma Gandhi
Exit mobile version