Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Instagram Reels özelliği hakkında merak edilenler

Instagram Reels özelliği

Instagram Reels özelliği, Instagram ağında uzun süredir var olan bir özellik. Bu özellik hakkında bazı bilgiler vereceğiz.

Instagram, uçsuz bucaksız bir dünya gibidir. İçerisinde yüz milyonlarca kullanıcı bulunan bu platformda ünlü olmak için kullanıcılar pek çok yolu deniyor, bunlardan birisi de Instagram Reels paylaşımları olarak yer alıyor. Instagram Reels, kullanıcıların kısa videolar çektiği ve bu videoları paylaştığı bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Instagram Reels ile birlikte kullanıcılar en fazla 30 saniyeye kadar video kaydedebilir ve bu videoyu yayınlayabilir. Gelin bu konu hakkında merak edilen soruları cevaplayalım.

Instagram Reels özelliği hakkında merak edilen sorular

Instagram Reels hakkında kullanıcıların merak ettiği sorulardan birisi bu özelliğin nasıl kullanıldığı olmakta. TikTok’taki gibi bir özelliğe sahip olan Reels ile daha yeni tanışanlar bu sorunun cevabını arıyor olabilir. Öncelikle Instagram uygulamasına girip alt kısımda yer alan Reels simgesine basmak gerekiyor. Burada yer alan kamera simgesine tıklayan kullanıcılar + işaretine bastıktan sonra Reels seçimi yapmalı. Renkli oynatma simgesi çekimi başlatıp durduruyor. Kullanıcılar en fazla 30 saniye boyunca çekim yaptıktan sonra videoyu düzenlemeye başlayabilir. Video düzenleme ekranı ile birlikte video kırpılabilir, videoya objeler eklenebilir veya yazı ekleme gibi diğer işlemler yapılabilir. Bu gibi işlemler tamamlandıktan sonra video Reels olarak yayınlanır.

Instagram Reels özelliği hakkında merak edilen sorulardan birisi de bir videoya nasıl müzik ve efekt ekleneceği olmakta. Kullanıcılar kendi videosuna müzik eklemek için öncelikli olarak eğer bu özellik yer almıyor ise güncel Instagram sürümüne sahip olması gerekiyor. Bir videoya müzik eklemek için nota simgesine basmak ve buradan Instagram müzik kütüphanesini kullanmak gerekiyor. Kullanıcılar isteğe bağlı olarak kendi sesini de kullanabiliyor.

Instagram Reels ile birlikte merak edilen özelliklerden birisi de remiks özelliği olarak yer alıyor. Remiks, TikTok düet gibi yan yana video çekmeyi sağlayan bir sistem. Bu özelliği kullanmak için bir Reels videosuna girmek ve üç noktaya basıp “Bu Reels videosunu remiksle” seçeneğine dokunmak gerekiyor. Eğer bu seçenek yoksa kullanıcı remiks yapmaya izin vermiyor.

Exit mobile version