Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Instagram Canlı Odalar Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Instagram Canlı Odalar Nedir

Instagram canlı odalar nedir? Instagram canlı odalar nasıl kullanılır? Yeni sosyal medya özelliği hakkında merak edilenleri yanıtlıyoruz.

Sosyal medya platformları her geçen gün kendilerini güncellemeye ve farklı yenilikler ortaya koymaya devam ediyorlar. Popüler sosyal medya platformu Instagram’ın da en son ortaya koyduğu yenilik canlı odalar olarak bilinmekte. Canlı odalar ile beraber Instagram kullanıcıları farklı şekillerde bir araya getirmeyi ve onların birbirleriyle etkileşimde kalmalarını öngörüyor. Bu sayede de Instagram’ın temel amacı etkileşim oranlarını arttırmak olacak. Zira etkileşim oranlarının artması halinde Instagram’a olan bağlılık da ciddi oranda artıyor.

Instagram Canlı Odalar Nedir?

İlgili özellik, belirli bir kullanıcın açtığı odaya farklı kullanıcıların katılmasıyla beraber sesli bir konferans gerçekleştirmeleri şeklinde özetlenmekte. Elbette ki bu konferans esnasında kamera kullanımı da mevcut. Böylece kamerayla, mikrofonla sohbet eden kullanıcılar yeni insanlarla tanışabilmekte ve farklı kullanıcılarla etkileşime girebilmekte.

Clubhouse Modeli

Bu modelin tamamen Clubhouse esinlenmesi olduğunu belirtelim. Zira Clubhouse da tamamen aynı sistem ile birlikte işleyen bir sosyal medya platformu olarak öne çıkıyor. Halihazırda Clubhouse’ı kullanan kullanıcılar Instagram canlı odalara aşina olacaklardır. Zira ilgili özelliği Twitter da kendi bünyesine katmış durumda. Sosyal medya platformlarının farklı uygulamalardaki özellikleri kendi bünyelerinde kullandıklarını sık sık görmekteyiz. Örneğin Instagram ve Twitter’ın Snapchat’ten hikayeler özelliğini alması bu duruma iyi bir örnek.

Instagram Canlı Odalar Nasıl Kullanılır?

Instagram canlı odaları kullanabilmek adına herhangi bir sınırlama bulunmayacak. Fakat açtığınız odanın belirli bir sınırlaması mevcut. Örneğin bir oda açtığınız zaman ilgili odaya katılması mümkün olan kişi sayısı sizin seçiminiz ile şekillenmekte. Aynı zamanda odanıza giren kullanıcılara da farklı insanları davet etme yetkisini verme şansınız mevcut. Bu bağlamda canlı odaların tamamen etkileşim ve farklı insanları birbirleriyle tanıştırma odaklı olduğunun altını çizelim. Halihazırda platformun temel amacı da farklı insanları birbirleriyle tanıştırarak farklı bir sosyal ortam sağlamak. Instagram canlı odalar nasıl kullanılır sorusunun tam cevabı hâlâ bilinmemekte. Zira ilgili özellik bu yazının yazıldığı tarih itibariyle test aşamasında. Instagram canlı odalar nedir konusunu sizlere en iyi şekilde anlatmaya çalıştık.

Exit mobile version