Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur? Şifre Seçim Rehberi

Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur

Güvenli şifre nasıl oluşturulur? Şifre oluştururken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Şifre oluşturma sürecine birlikte göz atalım.

Güçlü bir şifre oluşturmak artık istisnasız herkesin uygulaması gereken bir işlem. Çünkü teknolojinin yayılması ile beraber internet üzerinde bulunan kötü niyetli insanların da sayısı artıyor. Bu tip kötü niyetli insanlar hesap bilgilerinizi ele geçirmek için birçok farklı yönteme başvurmaktalar. Bu yöntemler de genellikle düşük güvenlik seviyesindeki şifrelere işlemekte. Çünkü düşük güvenlik seviyesindeki şifrelerin kırılması çok daha kolay oluyor. Eğer hesap bilgilerinizin, telefon numaranızın, adresiniz ve hatta varsa kredi kartı ile banka kartı bilgilerinizin kötü niyetli insanların ile geçmesini istemiyorsanız güvenli şifre oluşturmanız şart.

Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur?

Şifre oluşturma esnasında muhakkak dikkat etmeniz gereken temel unsurlar bu şekilde. Bu temel unsurlara uyarsanız herhangi bir problem yaşama olasılığınız ciddi oranda azalıyor. Bunun için güçlü şifreler oluşturmayı deneyin. Şifrenizde muhakkak büyük ve küçük harfler kullanın. Tavsiyemiz birden fazla büyük ve küçük harf kullanmanız yönünde. Büyük harfin de asla şifre başında ya da sonunda bulunmaması gerek. Aynı zamanda özel karakter kullanımı ile de şifrenizi son derece güvenli hale getirebilirsiniz. Özel karakterlerden kastımız ?, _, -, + ve benzeri karakterler. Bu tip karakterleri de şifrenizin içerisinde yedirmeye çalışın. Yani sadece başa ya da sona bir özel karakter koyarsanız bu işin anlamı kalmayacaktır. Sayıları da şifrenizin içerisinde yedirmeniz şart. Birden fazla sayı kullanmaya özen gösterin. Bütün bu kriterlere uygun olarak 8 karakterli bir şifre oluşturursanız ilk adımı tamamlarsınız.

Şifre Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şifrenizde kesinlikle şahsi bilginiz direkt olarak bulunmasın. Örneğin evcil hayvanınızın adı Boncuk ise B kelimesini şifrede geçirebilirsiniz. Fakat bu ismi direkt Boncuk olarak sakın geçirmeyin.

b_T_1905 şifresini ele alalım. Boncuk, alt tire, ahmeT, alt tire, Galatasaray şeklinde kodlanabilir. Ayrıca bu bilgilerin hiçbirisi de şifrede direkt olarak geçmiyor. Sadece baş ve son harfleri geçiyor. Güvenli şifre nasıl oluşturulur sorusunun cevabı işte budur. Şifre oluştururken dikkat edilmesi gerekenler konusunu bu şekilde özetleyebiliriz.

Exit mobile version