Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Güçlü Şifre Oluşturma Kuralları Nelerdir?

Güçlü Şifre Oluşturma Kuralları

Güçlü şifre oluşturma kuralları nelerdir? Hesaplarımızın güvenliğini en iyi şekilde nasıl sağlamalıyız? Bütün merak edilenleri cevaplıyoruz.

Günümüzde teknolojinin değişmesi ve gelişmesiyle beraber artık hesap güvenlikleri büyük önem taşımaya başladı. Çünkü artık hesaplarımızda bütün kişisel verilerimizi saklıyoruz. Gerek ev adresimizi, gerek telefon numaramızı ve gerekse kart bilgilerimizi hesaplarımız içerisinde muhafaza etmekteyiz. Bu bağlamda da ilgili bilgilerin kötü niyetli insanların eline geçmemesi adına korunmasını en iyi şekilde sağlamamız gerek. Bunun için de izlemenizin şart olduğu birkaç yöntem mevcut. Güçlü şifre oluşturma kurallarına gelin hep beraber göz atalım ve bu altın kuralları öğrenelim.

Güçlü Şifre Oluşturma Kuralları

Öncelikle oluşturacağınız şifrenin uzun olmasına emin olmalısınız. Zira uzun şifrelerin kırılması kısalara kıyasla çok daha zordur. Kısa şifrelerin kırılması birkaç gün ya da haftayı bulabilir, fakat uzun şifrelerin kırılması yerine göre aylar ve yıllar alır. Dolayısıyla hesabınızla uğraşan kişi bu kadar süre bekleyemeyeceği için her zaman sizi pas geçer. Bu işin ilk adımı uzun şifre oluşturmaktır.

Şifrenizin hiçbir anlamı olmaması da son derece önemli. Belirli harfleri ve rakamları bir araya getirdiğiniz zaman ortaya hiçbir anlam çıkmamalı. Böylece hesabınızı ele geçirmeye çalışan kişi oldukça zorlanacaktır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus özel hayatınıza dair bir bilgi de kullanmamak. Örneğin doğum tarihiniz, oğlunuzun, eşinizin ya da evcil hayvanınızın adı ve benzeri unsurların hiçbirisi şifrenizde olmamalı. Bu işin altın kuralıdır.

Özel Karakter ve Tek Hesaplı Şifre

Şifrenizde muhakkak özel karakterlere yer verin. Özel karakterli şifrelerin kırılması alternatiflerine nazaran 100 kat daha zor olabiliyor. ?, _, -_, *, +, – ve benzeri özel karakterlere şifrenizde yer vermeniz güvenliğinizi hat safhaya çıkartır. Aynı zamanda bir kez oluşturduğunuz şifreyi de bir daha hiçbir yerde kullanmamanız gerek. Çünkü bu durumda bir hesabınızın ele geçirilirse kalan hesaplarınız da çorap söküğü gibi gelecektir. Güçlü şifre oluşturma kuralları bu şekilde. Daha fazlası için bizi takipte kalmaya devam edin.   

Exit mobile version