Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

GİZLİ NUMARADAN ARAYANI BULMA 2020 (ÖZEL NUMARA)

Dijital dolandırıcılığın bu kadar yüksek düzeyde olduğu bir dönemde, gizli numaralar tarafından aranmak gerçekten rahatsız edici olabiliyor. Bu yazımızda sizlerle gizli ve/veya özel numaradan arayanların kim olduğunu nasıl öğrenebileceğinizi paylaşacağız.
Gizli numara tarafından aranmak herkes için rahatsız edici bir durum. Özellikle söz konusu bir taciz veya tehditse bu durum çok daha can sıkıcı bir hal alabiliyor. Bu yüzden herkes özel numaradan arayanları nasıl öğrenebileceğini merak ediyor.

VODAFONE GİZLİ NUMARADAN ARAYANLARI ÖĞRENME

Vodafone kullanıcılarının bilmedikleri bir numaradan gelen aramayı öğrenme şansı vardır. Bunun için;

-11842 bilinmeyen numaralar servisini arayabilirsiniz veya

-“KIM” yazdıktan sonra boşluk bırakıp sizi arayan numarayı yazıp 7048’e yollayabilirsiniz.

Ancak bunlar sizi gizli numaradan arayan birisinin numarasını öğrenmenizi sağlamaz. Yalnızca numarasını bildiğiniz birinin kim olduğu hakkında bilgi sağlayabilir. Maalesef Vodafone özel, yani gizli numaradan arayanların kim olduğunu öğrenme hakkında bir hizmet vermemektir. Eğer size rahatsızlık veren bir gizli numara varsa aramalarınızı gizli numaralara kapatabilir veya savcılığa başvurabilirsiniz.

Vodafone’da aramalarınızı gizli numaralara kapatmak için;

“GIZLI AC” yazarak 7046’ya yollayabilirsiniz, devre dışı bırakmak içinse “GIZLI KAPAT” yazarak yine 7046’ya yollayabilirsiniz.

TURKCELL GİZLİ NUMARADAN ARAYANLARI ÖĞRENME

Turkcell kullanıcıları da maalesef Vodafone kullanıcıları gibi gizli, yani özel numaradan arama bilgisine yalnızca savcılık yoluyla ulaşabilir. Yani Turkcell de bir gizli numara öğrenme servisine sahip değildir. Ama yine elinizde bir numara varsa bu numara üzerinden arayan kişinin kim olduğunu saptayabilirsiniz.

-11832 bilinmeyen numara servisini arayabilirsiniz veya

-Turkcell Bilinmeyen No servisini kullanabilirsiniz, bu servisi bilmediğiniz numarayı yazıp 2200’a mesaj atarak kullanabilirsiniz.

Turkcell’de aramalarınızı özel numaralara kapatmak için;

*253# numarasını arayarak hattınızı gizli numaralara kapatmış olursunuz.

TÜRK TELEKOM GİZLİ NUMARADAN ARAYANLARI ÖĞRENME

Gizli, yani özel numaradan arayanları görmek için Türk Telekom kullanıcıları da yasal yollara başvurmalıdır. Yani Türk Telekom da bu hizmete sahip değildir. Ama elinizde bilmediğiniz bir numara varsa bu numaranın kime ait olduğunu öğrenme şansınız var.

-Türk Telekom bilinmeyen numaralar rehberini kullanabilirsiniz. Bu servise ulaşmak için *100# numara menüsünü veya 11855 numarasını arayarak ulaşabilirsiniz.

Türk Telekom’da aramalarınızı özel numaralara kapatmak için;

*253# numarasını arayarak hattınızı gizli numaralara kapatmış olursunuz.

office 2016 lisans satın al

Exit mobile version