Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Facebook güvenliği nasıl sağlanır?

Facebook güvenliği

Facebook güvenliği Facebook kullanıcıları için önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü üyeler platformda paylaşımlar yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Facebook’ta 533 milyon kullanıcının verisi bir hacker tarafından çalınıp forum ortamında paylaşılmıştı. Yaşanan bu olaydan 103 farklı ülke etkilenmişti. Verilerin çalınması yalnızca Facebook kullanıcılarını değil Facebook şirketinin de değer kaybetmesini sağlamıştı.

İnternet çok büyük bir ortam. Verilerin çalınması için pek çok yöntem bulunuyor. Dünyanın en güvenilir sitesinde bir bir güvenlik açığı oluşabilir ve hackerlar bu güvenlik açığını kullanarak verileri çalabilir. Bu konuda pek işe yaramasa da hesabın çalınmamasını sağlamak için yani daha güvenli hale gelmek için kullanıcıların yapması gereken bazı şeyler bulunuyor.

Facebook güvenliği sağlamanın yolları

Facebook güvenliğini sağlamak için yapılması gereken işlemlerden birisi çift aşamalı doğrulamayı açmak. Çift katmanlı doğrulama olarak da bilinen bu olay sayesinde kullanıcılar hesabına giriş yaptığında yani şifre girdiğinde bir sonraki aşamada telefonuna gelen kodu girmek zorunda kalacak. Bu işlem sayesinde hackerlar giriş yapsa bile telefona bildirim gelecek, kullanıcı hesabın şifresini değiştirmesi gerektiğini anlayacak.

Facebook hesabının güvenliğini sağlamak için yapılması gereken bir diğer şey şifreyi olabildiğince güçlü bir şekilde belirlemek. Güçlü şifre belirlemek hesabın şifresine ulaşılmayı daha da zorlaştıran bir durum. Özellikle karmaşık şifreler girmek daha büyük bir önem taşıyor. Bu konuda bir örnek vermek gerekirse 32 karakterli karmaşık karakterlerden oluşan bir şifrenin çalınması oldukça zor bir işlem. Süper bilgisayarlarda dahi kırılması çok uzun sürer. Zaten Facebook’un brute force önlemi olduğu için veritabanına erişilmedikçe şifreyi çalmak kolay olmayacaktır.

Facebook güvenliği için kullanıcıların yapması gereken bir diğer işlem hesabı herkese açık hale getirmek yerine özel yapmak. Eğer ki kurumsal değil de bireysel bir hesap yönetiliyor ise bu adımın uygulanması tavsiye edilen bir durum. Çünkü herkese açık hesap bilgilerinin diğer üyelerle paylaşılması bazı durumlarda ciddi sorunlara yol açabilir.

Hesap güvenliğini sağlamak için yapılabilecek bir diğer şey 3. taraf uygulamalar kullanırken uygulamanın istediği izinlere dikkat etmek ve uygulamanın güvenilir ve popüler olup olmadığını incelemek. Her uygulamaya yetki vermemek gerekiyor.

Exit mobile version