Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

En İyi Yoga Pozisyonları! En Faydalı Yoga Egzersizleri!

Yoga hem kilo vermek, hem esnek bir vücuda sahip olmak ve bunları yaparken aynı zamanda ruhunuzu da iyileştirebileceğiniz en iyi yollardan biridir. Çeşitli Yoga Pozisyonları ile hem vücudunuza hem ruhunuza iyi bakabilirsiniz.

Yoga sağlıklı yaşam arayışında olanlar için müthiş bir kurtarıcıdır. Genellikle nefes egzersizleri, meditasyon, esneme-germe hareketlerini içeren yoga, 100’den fazla egzersiz çeşidiyle son zamanlarda çok tercih edilen sporlardan biridir. Özellikle hiçbir ekipmana ihtiyaç olmaması herkesin evde istediği zaman yapabilmesi anlamına geliyor. Bu da spor severleri yoga yapmaya teşvik eden en önemli etkenlerden biri..

Yoga Pozisyonları

KÖPRÜ DURUŞU

Vücudunuzun ön ve arka bölümündeki kasları esneten bu hareketi yapabilmek için sırt üstü yatarak ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve kendinize doğru çekin.  Bu esnada güç alabilmek için ellerinizi omuz genişliğinde açarak yere temas ettirin.

SANDALYE DURUŞU

Özellike squat egzersizine çok benzeyen bu duruş, yogada çok fazla tercih edilen bir egzersizdir. Bacak ve kalça kasları için oldukça etkili olan bu duruşu yapabilmek için, ayaklarınızı hafifçe açarak dik bir şekilde durun. Kollarınızı başınızın üzerinden kaldırıp ileri doğru uzattıktan sonra sandalyede oturur pozisyonuna gelin. 6-8 nefes alarak yapabileceğiniz bu egzersiz başlarda sizi zorlasa da ilerleyen zamanlarda keyif veren ve iyi gelen bir egzersiz haline gelecektir.

KEDİ DURUŞU (MARJARYASANA)

Boyun ve sırt kaslarında ağrısı olanlara önerebileceğimiz bu pozisyon, en iyi yoga pozisyonları arasında en eğlenceli olanlardan biridir. Aynı zamanda yaparken en çok seveceğiniz egzersizler arasında. El ve dizlerinizin üstünde durarak harekete başlarken, kollarınızı da omuz hizasında açın. Ellerinizi de avuç içleriniz yere değecek şekilde konumlandırdıktan sonra parmaklarınızı açın ve nefes verirken karnınızı içine çekin.

ÇOCUK DURUŞU (BALASANA)

Yoga pozisyonları arasında en rahatlatıcı egzersizleri arasında yer alan Balasana, pozisyonun cenin şeklinde olmasından kaynaklı çocuk duruşu olarak adlandırılıyor. Sırtın üst kısmını ve boynunuzu rahatlatan bu duruş için alnınızı yere değdirip, bacaklarınızı kendinize doğru çekin. Dilediğiniz kadar durup dinlenebileceğiniz bu pozisyon için rahatlama garantisini şimdiden veriyoruz.

İNEK POZU (BİTİLİSANA)

Omurga incinmelerini önüne geçen, sırtınızı ve boynunuzu esnetmenizi sağlayan bu yoga pozisyonunu uygularken, ellerinizi yere koyarak masa pozisyonunu alın. Dizlerinizin tam kalçanızın hizasına gelmesine ve el bileklerinizin aynı hizada olmasına özen gösterin. Genelde bu pozisyonda nefes alırken kedi pozisyonuna geçilir ve bu iki hareket kombine edilerek hareket tekrarlanır.

AYAKTA ÖNE EĞİLME (UTTANASANA)

Sinir sistemine birebir iyi gelen bu Yoga egzersizi için, ayaklarınızı kalça genişliğinde açarak ayakta durun. Vücudunuzu yavaşça aşağı indirerek kollarınızı öne doğru verin. Bu hareketi yaparken dizlerinizin bükülmemesi gerekiyor. Kafanızı tamamen aşağı vererek rahatlayın ve bütün stresinizin sizden uzaklaştığını hayal edin.

BACAKLAR DUVARDA (VİPARİTA KARANİ)

Yoga severlerin favori egzersizleri arasında olan bu duruş, hem eğlenceli hem rahatlatıcı hareketlerden biri. Kan akışınızın artışına sebep olan bu hareketi özellikle yorucu bir günün ardından yaparsanız rahatladığınızı hissedeceksiniz. Bacak arkanızı ve kalçanızı duvara tamamen dayadıktan sonra gerisi rahatlamakta.

Bugün en rahatlatıcı ve en iyi yoga pozisyonlarını sizlerle paylaştık. Çeşitli yoga egzersizleri yaparak hem fiziken hem ruhen iyi hissetmenizi sağlayabilirsiniz. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere, sporla kalın.

apkcell.net
Exit mobile version