Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

En İyi Türk Romanları

En iyi Türk Romanları

En iyi Türk Romanları

Türk romanları arasından, bugüne kadar en çok beğenilenlerin listesini sizler için hazırladık. En iyi Türk romanları kategorisinde bulunan kitaplardan beğendiğinizi okuyabilirsiniz. Türkçe eserler arasında birbirinden pek değerli eserler bulunmaktadır. Romanlarımız ve roman yazarlarımız arasında oluşan bağ sayesinde, ortaya birbirinden harika eserler çıkmıştır.

Türkiye’de isminden sıkça söz ettiren, üzerinden yıllar geçse bile en iyi Türk romanları arasında adı alınan kitaplar;

Kürk Mantolu Madonna

Sabahattin Ali’nin kaleme aldığı ve 1943 yılında ilk kez yayımlanan kitap, üzerinden yaklaşık 80 sene geçmiş olmasına rağmen, halen hepimizin oldukça sevdiği bir eserdir. Sabahattin Ali’nin kaleme aldığı harika eserini okumadıysanız, muhakkak okunacaklar listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Mai ve Siyah

Halid Ziya Uşaklıgil gibi önemli bir yazarımız tarafından 1897 yılında yayımlanmış olan bu kitap, üzerinden 124 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen, halen sıkça okunmaktadır. En iyi Türk romanları arasında yer alan Mai ve Siyah adlı eserde sizlere tavsiyemizdir.

İnce Memed Serisi

Yaşar Kemal

İnce Memed romanları, Yaşar Kemal tarafından ilk olarak gazetede hikayeler halinde yayımlanmaya başlamıştır. İnce Memed yazılarına gelen ilgi arttıktan sonra, yazılar kitap haline getirilmiştir. En iyi Türk romanları arasında yadsınamaz yeri olan bir seridir. Yaşar Kemal’in ustalık eseri olarak adlandırılmakta ve en sevilen Yaşar Kemal romanları arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Kardeşimin Hikayesi

Zülfü Livaneli’nin eseri olan, Kardeşimin Hikayesi adlı roman oldukça güzel bir Livaneli eseridir. Livaneli’nin özellikle iç içe geçmiş hikayeler konusunda olan uzmanlığını kitaptan rahatlıkla görebilirsiniz. Muhakkak alıp okumanız gereken bu eserin yanında, sanatçının bir diğer sevilen eserini de sizler için diğer alt başlıkta inceledik.

Serenad

2011 yılında ilk kez yayımlanan Zülfü Livaneli’nin bu eserini de okuyabilirsiniz. En iyi Türk romanları arasına girmeyi başarmış bu eserlerinin her birinin kendi has hikaye ve anlatıları bulunmaktadır. Okuyarak kendi bilgilerinizi geliştirebilir ve kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden birini yapmış olabilirsiniz.

Yaya geçidi adresini takip ederek, en iyi polisiye romanlar gibi başlıklarımızı da okumanız mümkün.

Exit mobile version