Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

En İyi 10 Köpek Maması Çeşitleri

Köpek maması, köpekler tarafından tüketilmek üzere özel olarak formüle edilmiş ve tüketilmek üzere üretilmiş yiyecekler olup en iyi köpek maması çeşitleri fiyat ve kaliteye göre değişiklik arz etmektedir.

Köpek maması, köpekler tarafından tüketilmek üzere özel olarak formüle edilmiş ve tüketilmek üzere üretilmiş yiyecekler olup en iyi köpek maması çeşitleri fiyat ve kaliteye göre değişiklik arz etmektedir. Köpek mamasının birçok çeşidi bulunmakta olup köpek eti, vegan ve vejetaryen köpek diyeti, köpek yavrusu beslenmesi ve yaşlı köpek diyeti, köpek bisküvisi de köpek maması çeşitlerine dahil olan köpek besin türleridir. Ancak köpek, et tüketimine daha uygun bir donanıma sahiptir. Buna rağmen et olmayan besin ve artıkları da köpekler tüketebilmektedir. Köpek maması pazarı, tahmin edilenin aksine bir hayli büyük para hacmine sahiptir.

Ürünler arasında kalite farkı olsa da özel bir biçimde üretilmiş köpek mamaları, köpeğin tüm beslenme ihtiyacını karşılamaktadır. Saf ve doğal mamalar için daha fazla miktarda para ödemek gerekebilir. Fakat evcil hayvanın sağlığı açısından bu mamaları almak, en doğru seçimdir.En iyi köpek mamaları, türüne göre değişebilmekte; ancak hayvan için en uygun besin kaynağı, köpeğin beslenme ihtiyacına özel tasarlanmış olan köpek mamalarıdır.

Kuru mamalar, genel itibarıyla hayvansal proteinler ve diğer elementlerin birleşiminden oluşmaktadır. Sıradan bir köpek mamasının içeriği yaklaşık %50 oranında farklı elementlerin karışımından oluşmaktadır. Kaliteleri düşük ya da orta seviyeli olabilmektedir. Fakat bilindik markaların kuru mamaları yalnızca hayvansal protein içermektedir.

Köpek Mamaları Arasında Sayılabilecek En İyi 10 Köpek Maması Çeşitleri Şunlardır:

İspanya orijinli bir köpek maması olan Royal Canin, başta İspanya ve Portekiz olmak üzere tüm dünyaca bilinmektedir. Ürünlerine sürekli yenilik getirmesiyle ve ürünlerinin kalitesiyle bilinir.

Amerika’ya ait bu marka, evcil hayvaniçin tamamen doğal olan ve hayvansal proteinlerden oluşan mamalar üretmektedir. İçeriği tamamen doğal olan bu ürünlerin amacı, evcil hayvanın ruhsal ve fiziksel gelişimine katkı sağlamaktır.

En iyi köpek mamalarını sıralarken Acana’yı es geçmek olmaz. Kanada menşeli bir köpek maması olan Acana, çiftliğinde üretilen en iyi etleri ürünlerinde kullanmaktadır.

Nutro, evcil hayvanların doğal beslenebilmesi için en taze ve en elit malzemeleri kullanmaktadır. Ürünün içinde bulunan her malzemenin evcil hayvan için özel bir amacı bulunmaktadır. Sadece köpeği beslemekle kalmaz, aynı zamanda sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlar.

Ürünlerinin içinde hayvansal protein bulunur. Dengeli beslenme olabilmesi için ürün içeriğine düşük oranda bitkisel ürün de koyarlar.

Amerikan menşeli bir marka olan Fromm, el yapımı ve hijyenik ürünleri piyasaya sürmesiyle bilinir. Ürünlerin kaliteli biçimini koruması maksadıyla azar azar üretim yapılmaktadır.

Dünyanın en iyi evcil hayvan mama üreticilerinden Hill’s, değişik yaş gruplarına yönelik farklı mama çeşitlerini piyasaya sürmektedir. Köpeğin besin ihtiyaçlarını karşılamaya yarayan gıdalar üretimde kullanılmaktadır.

Ürün içerikleri konusunda oldukça iddialı olan firma, en kaliteli mamalardan birini üretmektedir.

İyi ve kaliteli bir şekilde beslenme imkanısunan firma, değişik ırktan köpeklere aktif ve sağlıklı bir yaşam öngörmektedir.

Geniş ürün yelpazesine sahip ve oldukça kolay bir şekilde bulunabilen mama, kalitesiyle en fazla tercih edilen markalar arasında sayılmaktadır.

En iyi 10 köpek maması yazımızın sonuna geldik. İlginizi çekebilecek en iyi 10 kedi maması yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version