Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

En İyi 10 Bira Ve Özellikleri!

Bu makalemizde sizler için en iyi 10 bira markasını derlerdik. Gelin birlikte en kaliteli biraları inceleyelim, favori biranızı bulabilecek misiniz? Öğrenelim..

Bira, dünya genelinde en çok tüketilen ve en aşina olunan alkoldür. Bira içmek, viski veya şarabın aksine farklı bir tadım gerektirir zira yıllanma gibi farklı detaylar gerekmeden çeşitliliğin tadını çıkarabilirsiniz.

10. Grolsch Bira

Grolsch, doğal malzemelerle üretlien özgün bir biradır. Geleneklerine sadık denebilir zira günümüzde hala Swingtop kullanmaktadır. Swingtop, üstteki fotoğrafta gördüğünüz gibi metal kapağın icadından önce kullanılan telli porselen kapaktır. Masraflı olmasına rağmen günümüzde hala Grolsch tarafından kullanılıyor ve özgün bir görüntü veriyor.

Menşei: Hollanda

Alkol Oranı: %5,3

9. Sierra Nevada Pale Ale

Sierra Nevada, adı üstünde bir ale biradır. Dolayısıyla tadı Türkiye’de aşina olunan biralardan farklıdır. İçimi oldukça keyifli olan Sierra Nevada, acı bir bitişe sahip. Türkiye’de bulunması oldukça zor olsa da hatrı sayılır takipçisi olan harikulade bir biradır Sierra Nevada Pale Ale.

Menşei: Amerika

Alkol Oranı: %5.6

8. Heineken

Heineken, dünyanın en çok tanıtılan ve dağıtımı yapılan birası olabilir. Heineken’in reklam ve pazar stratejisi birçok markaya taş çıkarır durumda. Öte yandan içimi oldukça rahat olan hafif bir biradır. Kesinlikle bir şans verilmesi gereken harika bir biradır.

Menşei: Hollanda

Alkol Oranı: %5

7. Carlsberg

Carlsberg içimi rahat, damakta ağır bir tat bırakmayan enfes bir pale lagerdir. Kompleks tatlar arayanlardan ziyade hafif, lezzetli ve ardarda rahatlıkla içilebilen biraları seven insanlar için en iyi biralardan biridir.

Menşei: Kophenag

Alkol oranı: %5

6. Corona Bira

Carlsberg gibi bir pale label olan Corona, Carlsbergten bile daha yumuşak içime sahip bir biradır. Ne yazık ki son zamanlarda ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan ‘Corona Virüsü’ ile aynı ismi taşıdığından dolayı inanılmaz zararlara uğradı. Corona yaz aylarının, özellikle sahilde insanların vazgeçilmez birasıdır.

Menşei: Meksika

Alkol oranı: %4.5

5. Duvel

Duvel pek çok yönden oldukça özel bir biradır. Servisi, bardak asla şişeye değmeyecek şekilde 45 derece açıyla yapılır ve yarısından sonra aradaki mesafe arttırılarak köpük elde edilir. Şişe, bardakta son 1 cm kala indirilmelidir zira o kısımda maya birikir. Duvel alkolü yüksek, ağır bir biradır. Maya ağırlıklı, çok boyutlu bir tadı vardır ve bitişi ferahlatıcıdır.

Menşei: Belçika

Alkol Oranı: %8.5

4. Becks

Becks, Heineken ve Carlsberg üçlüsü nedense tadımlarda sürekli bir kıyas üçgenine sokuluyor. Bu pek doğru bir tadım şekli değil zira bu biraların benzer içimleri olmasının yanında birbirinden ayrılan çok keskin noktaları da var. Becks’e gelecek olursak içimiyle beraber damağınızda muazzam bir tat bırakacaktır kıyaslandığı biralardan daha zor bir içime sahiptir fakat oldukça dengeli ve hoş bir tadı vardır. Kesinlikle denenmesi gerekiyor.

Menşei: Almanya, Bremen

Alkol Oranı: %5

3. Guiness Bira

En iyi 10 birayı derlediğimiz yazıda son 3’te bizi Guiness karşılıyor. Guiness, dünyanın belki de en bilinen, en popüler birasıdır. Mükemmel bir imaja sahiptir ve kendine has bir biradır. İçindeki topu bir hayli adından söz ettiren bir detayıdır. Bu nitrojen topu, içim sırasında kutu açıldığında patlamasıyla zengin, kremamsı bir köpük oluşturuyor. Guiness için, içimi oldukça kolay, hafif bir bira denebilir. Kalorisi de oldukça azdır.

Menşei: İrlanda, Dublin

Alkol Oranı: %4,2

2. Kentucky Brunch Brand Stout

Kentucky Brunch Brand Stout, içimi oldukça zor ve aşırı özel bir biradır. Yılda 1 kere yalnızca 350-450 tane üretilir dolayısıyla tadımını yapmak fazlasıyla zordur. En iyi Imperial Stout olarak kabul gören muazzam bir biradır. Kahve çekirdeği, çikolata ve fındık aromalarını alabilirsiniz. Eğer deneme fırsatınız olursa kendinizi kesinlikle şanslı sayabilirsiniz.3

Menşei: ABD, Iowa

Alkol Oranı: %12

1. Budweiser

Gelelim listemizin en iyi birasına, Budweiser. Bol şerbetçiotu kullanılan bu özel bira, fazlasıyla temiz ve dengeli oluşuyla, damakta harika bir kalıcı tat bırakmasıyla, listenin 1. sırasına oturmayı hak eden harikulade hafif bir Çek Birasıdır. Budweiser Çek Cumhuriyeti’nin en çok satılan birası olmanın yanında 60 farklı ülkede muazzam başarılar elde etmiş ve beğeni toplamıştır.

Menşei: Çekya

Alkol Oranı: %5

Exit mobile version