Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

En Güvenli Kripto Para Saklama Yöntemi Nedir?

En Güvenli Kripto Para Saklama Yöntemi

En güvenli kripto para saklama yöntemi nedir? Kripto paralar nasıl saklanır? Bu konuya detaylı bir açıklık getirmek için buradayız.

Birçok kişi satın alım yaptığı kripto para borsalarının dışında parasını saklayamayacağına inanıyor. Halbuki bu inanış son derece yanlıştır. Zira kripto para borsaları temelde sadece satın alım yapmanız için oluşturulmaktadırlar. Satın alımınızdan sonra coinleriniz o borsadaki cüzdanınıza aktarılmakta. Yani coinlerinizi kripto para borsalarından farklı cüzdanlara aktarmanız da mümkün. Halihazırda en güvenli yöntem de budur. Çünkü eğer ilgili kripto para borsası batarsa paralarınız güvende kalmış olur. Bu bağlamda her zaman paranızı farklı cüzdanlarda saklamalısınız.

Kripto Paralar Nasıl Saklanır?

Kripto paraları saklamanız adına iki yöntem mevcut. Bu yöntemler soğuk cüzdan ve sıcak cüzdan olarak adlandırılmakta. Sıcak cüzdanlar internete bağlı olan her platforma verilen genel addır. Soğuk cüzdan ise internete bağlı olmayan platformları temel alır. Yani kripto para borsalarının tamamı özünde bir sıcak cüzdandır. Bu noktadan da anlayacağınız üzere sıcak cüzdanlar güvenli değil, çünkü sıcak cüzdanların hacklenmesi ya da cüzdan yöneticisinin batması son derece olası. Bu durumda cüzdanda bulunan bütün coinleriniz de boşa gidecektir. Bu bağlamda her zaman soğuk cüzdanları tercih etmeniz şart.

En Güvenli Kripto Para Saklama Yöntemi?

Kripto paralar nasıl saklanır sorusundan sonra genellikle en güvenli kripto para saklama yöntemi merak edilmekte. Şunun cevabını net olarak vermemiz gerekir ki en güvenli yöntem her zaman soğuk cüzdandır. Çünkü soğuk cüzdanlar içerisinde saklanan coinlere sadece siz erişebilirsiniz. Böylece, özellikle internet aracılığıyla, coinlerinize kimse erişemez. Bu bağlamda coinleriniz her zaman güvende olur. Üstelik istediğiniz zaman bu coinleri yeniden borsalara da aktarma şansınız mevcut.

Bunun için donanım cüzdanları öneriyoruz. Donanım cüzdanlar ile coinlerinizi saklarsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız. Bir flash belleği, bir SD Card’ı, ekran kartınızı ya da anakartınızı coin saklamak adına kullanma şansınız mevcut. Böylece coinleriniz o donanım yok olmadığı sürece her zaman güvende olurlar. Donanımları güvenli bir şekilde muhafaza etmek de size düşen bir iştir. En güvenli kripto para saklama yöntemi budur. Kripto paralar nasıl saklanır hususunda daha fazla bilgi için bizi takipte kalmaya devam edin.

Exit mobile version