Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Emel Sayın Kimdir, Nerelidir, Şarkıları, Filmleri?

Emel Sayın Kimdir?

Emel Sayın Kimdir? Oyuncu ve ses sanatçısı.

Emel Sayın, 20 Kasım’da Sivas’ın Şarkışla ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. 1945 doğumludur, 74 yaşındadır. Sayın ailesi kimdir? derseniz, annesi Suat, babası Ahmet Sayın’dır. 3 kız kardeşi vardır. Sayın ailesi geçimini Toprak Mahsulleri Ofisinde çalışarak sağlıyordu.

Emel Sayın’ın Gençliği ve Eğitim Hayatı

Emel Sayın genç yaşta, eğitim hayatına Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda anneannesinin refakatinde başlamıştır. İlkokulda, şarkı yarışmalarında istikrarlı bir şekilde hep birinci olan Sayın, küçük yaşlarda sesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Ortaokul yıllarını Konya’ya taşınan ailesinin yanında geçirmiştir. Daha sonra İstanbul’a, Üsküdar’a taşındılar.

İstanbul’da müzik dersleri almaya başlayan Sayın, ilk müzik eğitimini 13 yaşında Arif Sami Toker‘den almıştır. Yeteneği ile ilgi odağı olan Sayın, müzik derslerine Münir Nurettin Selçuk ile devam etmiştir. Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi‘nden mezun olan Sayın, İstanbul Belediye Konservatuarı‘nda, Alis Rosenthal’dan şan dersleri almaya başladı.

Genç Yaşta Ailesinden Ayrılan Emel Sayın’ın Müzik Hayatı

Emel Sayın gençliğinde 18 Yaşını doldurmadan, Ankara Gençlik Parkı‘nda bir gazinoda ilk sahnesini aldı.

7 Yılını geçireceği Ankara Radyosu‘na, 1963 yılında sınavı kazanarak başlamıştır.

Egemen Bostancı’nın teklifi ile İstanbul Radyosu‘na transfer olan Sayın, İstanbul’a taşındı. Lalezâr Gazinosu‘nda assolist olarak işe başladı.

Emel Sayın Devlet Sanatçısı unvanına, 1998 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından lâyık görülmüştür.

Emel Sayın’ın hafızalarımızda yer edinmiş şarkıları

Emel Sayın şarkıları, 70’li yılların en popüler şarkılarındandır. Şarkılarıyla kulaklarımızı mest eden Emel Sayın’ın hafızalarımızda yer edinmiş şarkıları;

Emel Sayın Filmleri

Şarkı söylemekle kalmayıp birçok yeşilçam filmleriyle beğeni toplayan Emel Sayın, aynı zamanda sinema oyuncusudur. İşte Emel Sayın Filmleri;

Exit mobile version