Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Ekran Kartı Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilir?

Ekran Kartı Seçimi Nasıl Yapılır

Ekran kartı seçimi nasıl yapılır? Bileşen seçimimizi nasıl sağlıklı bir şekilde yaparız? Ekran kartları hakkında bütün merak edilenler burada.

Bugünlerde bilgisayar bileşeni satın almak ciddi manada zor bir hal aldı. Zira internet üzerinde birçok bileşen alternatifi ve seçeneği bulunmakta. Bu bileşenler arasında seçim yaparken de dikkat etmeniz gereken birçok husus mevcut. Eskiden sadece Nvidia mı yoksa AMD mi sorusu sorulmaktayken artık her markanın kendi alt serileri içerisinde birden fazla seçeneği mevcut. Bu bağlamda da ilgili seçenekler arasından seçim yapmak bir hayli zor olabiliyor. Peki ekran kartı seçimi nasıl yapılır?

Ekran Kartı Seçimi Nasıl Yapılır?

Ekran kartı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken üç husus mevcuttur. Bu hususlar günlük işler, giriş-orta seviye ve üst seviye şeklinde nitelenmekte. Eğer günlük işleriniz için bir ekran kartı alacaksanız üst düzey bir cihaza ihtiyacınız yok. Zira son derece ucuz ekran kartları bile işinizi yeterince görecektir. Günlük işler için, ofis işleri için ve dersler için önemli olan bileşen ekran kartından ziyade işlemcidir. Fakat sıra oyun oynamaya geldiği zaman işler değişebilmekte.

Online Oyunlar ve GTA 5 İçin Ekran Kartı

Online oyunların tamamı giriş seviyesi yapımlar olarak nitelenmekte. Bu bağlamda giriş seviyesinde ve orta seviyede bulunan yapımlar için üst düzey bir ekran kartına ihtiyacınız yok. Zira üst düzey bir karta yatırım sadece para israfı olacaktır. Bunun için güncel serilerin en düşük ekran kartı modellerini alabilirsiniz. Aynı zamanda bir önceki senelerde çıkan ekran kartlarını da tercih etme şansınız mevcut. GTX 1660 Super, 1060, AMD 5060XT, 2060 ve benzeri her türlü ekran kartı sizin için yeterli olacaktır.

Üst Seviye Oyunlar İçin Ekran Kartı

Eğer sadece gündelik oyunları değil de yeni nesil oyunları oynayacaksanız haliyle üst düzey bir ekran kartına ihtiyacınız var. Zira bu noktada sizi ancak üst düzey ekran kartları besleme imkânına sahip. Bu noktada seçiminizi en yeni serilerden yana kullanın. An itibariyle AMD’nin 6000 ve Nvidia’nın 3000 serisi mevcut. Bu serilerde bulunan herhangi bir kart sizin için yeterli olur. Ekran kartı seçimi nasıl yapılır hususunda elbette ki ne kadar fazla para verirseniz veriminiz o kadar artar.

En iyi oyuncu kulaklıkları içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version