Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Ekran Kartı Fiyatları Ne Zaman Düşer? AMD ve Nvidia Açıkladı

Ekran Kartı Fiyatları Ne Zaman Düşer

Ekran kartı fiyatları ne zaman düşer? Bu yıl içerisinde fiyatlarda düşüş olacak mı? Bütün oyuncularn merak ettiğ konuya açıklık getirelim.

2021 yılının donanım dünyası için son derece kötü geçtiği çok açık. Çünkü geçtiğimiz aylarda patlak veren çip krizi nedeniyle neredeyse bütün üretim %30 oranında yavaşlamış durumda. Bütün teknolojik aletlere yansıyan bu durum ise firmaların canını sıkıyor. Buzdolabından tutun arabalara, çamaşır makinesinden tutun ekran kartlarına kadar bütün sektörler çip krizi ile uğraşmakta. Ancak erkan kartlarındaki fiyat artışının temel nedeni elbette ki bu değil. Ekran kartlarındaki fiyat artışının temel nedenlerinden bir tanesi madencilikken diğeri de çip krizi oluyor.

Ekran Kartı Fiyatları Ne Zaman Düşer?

Üst tarafta fiyat artışının temel nedenlerini sıraladık. Dolayısıyla da fiyat düşüşü için gerçekleşmesi gereken iki senaryo mevcut. Öncelikle çip krizinin çözülmesi ve sonrasında ise madencilik furyasının bitmesi gerekmekte. Eğer bu iki senaryo oluşmazsa fiyatlar tepelerden uçmaya muhakkak devam edecektir.

Yazığımız kripto para madenciliği ne zaman bitecek içeriğiyle bu işin bütün ayrıntılarını irdeledik. Tahminlerimize göre 2021 sonuna kadar kripto para madenciliği devam edecek. Hatta duruma bağlı olarak 2022 ortalarına kadar da bu furyanın sürmesi mümkün. Ancak kripto para fiyatlarında yaşanan ani ve kuvvetli düşüşlerle beraber ilgili furya son bulabilir. Bu bağlamda da ekran kartları fiyatlarının düşmesi son derece hızlı olur. Fakat şunu belirtmeliyiz ki ilgili problemin kesin ve net bir cevabı bulunmamakta. Ancak firmaların açıklamaları da mevcut.

AMD ve Nvidia Ne Düşünüyor?

Temel iki üretici olan AMD ve Nvidia’nın da bu konudaki açıklamaları tahminlerimizle benzer. Ekran kartı üreticileri çip sorununu da hesaba katarak 2021 sonuna kadar fiyatların düzelmeyeceğini ön görüyor. Custom ekran kartı düzenleyici MSI, Asus, Gigabyte ve benzeri markalar da aynı görüş içerisindeler. Ekran kartı fiyatları ne zaman düşer sorusu özünde firmalar tarafından da merak edilen bir konu. Firmalar, oyuncular ve bütün dünya hem çip krizinin hızla çözülmesini hem de madencilik furyasının yavaş yavaş kapanmasını bekliyor. Ancak bu durumlar içerisinde düşüş hızlı ve kaçınılmaz olacaktır.

Exit mobile version