Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Dünyada En İyi Asgari Ücrete Sahip Ülkeler

Dünya genelinde bazı ülkelerde asgari ücret uygulaması, Türkiye’ de olduğu gibi sabitken bazı ülkelerde ise asgari ücret uygulaması bulunmamaktadır. Kimi ülkelerde ise bu tutarlar bölgeden bölgeye değişkenlik gösterir. Örnek verecek olursak Çin ve Hindistan gibi ülkelerde yüzlerce farklı asgari ücret tutarı bulunmaktadır. Ve asgari ücret en yüksek ülke sıralaması yapılırken şu şekilde telaffuz edilebilir. Telaffuz aşamasında dünyanın en yüksek asgari ücreti yanında, bu ülkelerde yaşayan insanların alım gücünü de değerlendirmek gerekir. Yıllık bazda işçilerin nominal asgari ücret kazancı ilk dokuz ülke, en yüksek asgari ücret veren ülke şu şekildedir.

En Yüksek Asgari Ücret Veren Ülkeler

Ülkelerin asgari ücret sıralamasında dokuzuncu sırada Slovenya yer almaktadır. Slovenya, en yüksek asgari ücret veren ülke olarak 2020 yılında asgari ücret tutarını 866,62 avro olarak belirlemiştir. Diğer tüm ülkelere kıyasla birim bakımından oldukça düşük olan Slovenya asgari ücreti, satın alma gücünde İspanya’dan sonra gelen ve dünyanın en güçlü satın alma gücüne sahip olan dokuzuncu ülkesi olarak kendini öne çıkarmayı başarabilmiştir. Ve dünyanın en yüksek asgari ücreti bu ülkede de gözlenmiştir.

Bir diğeri ise, asgari ücret en yüksek ülke  olarak İspanya’ yı sekizinci sırada sayabiliriz. İspanya, güncel olarak 2020 yılı için çalışanlarına 1050 avro ücret ödemesinde bulunmaktadır. Birim bakımından düşük olarak görülen bu tutar satın alma gücü açısından oldukça yüksektir. Yaşamın ucuz olduğu İspanya’da 1050 avro asgari ücret insanlara, refah bir yaşam sürecekleri ortam hazırlamıştır.

Yaşam Şartları Kolay Olan Ülkeler

İrlanda, dünyanın en yüksek asgari ücreti listesinde yedinci sırasında kendisine yer bulabilmiştir.
Daha önceki dönemlerde onuncu sıralarda yer alan İrlanda, bu sayede güzel bir atağa kalkmıştır. İrlanda asgari ücreti 2020 yılı için 1656,20 avro olarak belirlenmiştir. Fakat İrlanda’da çalışanların yüzde seksenlik bölümü belirlenen asgari ücretten daha yüksek maaş alırlar. Yaşam şartlarının oldukça kolay olduğu bir ülke olan İrlanda dünya teknoloji merkezidir. Ve en yüksek asgari ücret veren ülke olarak bilinir.

En fazla asgari ücret veren ülkeler listesinde altıncı sırada yer alan İngiltere olmaktadır. İngiltere, asgari ücret en yüksek ülke bilinir, ve kaliteli yaşam şartları ile birlikte tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. İngiltere asgari ücret olarak 2020 yılında sabit bir ücret belirlememiştir. Yaşa göre ücret dağılımı en yüksek asgari ücret tutarının 1800 avro olduğunu söyleyebiliriz. İngiltere, en yüksek asgari ücret veren ülke olması dolayısıyla iyi bir yaşamı insanlara sunmaktadır. 

Asgari Ücreti En İyi Olan Ülkeler 

Ülkelerin asgari ücret sıralamasında beşinci sırada yer alan ülke, Fransa olmaktadır. Fransa’ da dünyanın en yüksek asgari ücreti listesinde yer alır. Güncel asgari ücret tutarı 1522 avrodur. Gelir dağılımının en düzensiz olduğu ülkelerden biri olarak dikkatleri üzerine çeken Fransa’ da, asgari ücretle yaşam sürmek kolaydır. Fakat Fransa da asgari ücretle çalışan kişi sayısı oldukça azdır.
Belçika,  en yüksek asgari ücret veren ülke olarak dördüncü sırada yer alır.  Çalışanların yüzlerce dünya ülkesine kıyasla muhteşem bir refah sürdükleri aşikardır. Belçika’ da asgari ücret 1593,81 avrodur. Temel ihtiyaçlar karşılanır ve yatırım yapılabilir.

Hollanda, asgari ücret en yüksek ülke olarak bilinir ve üçüncü sırada yer alır ve en yüksek asgari ücret veren ülke listesinde iyi bir konumdadır. Belirlenen asgari ücret ise, 1635,60 avrodur. Almanya asgari ücret sıralamasında ikinci sırada yer alır ve 1498 avro olarak asgari ücret belirlenmiştir. Birinci sırada Lüksemburg yer alır. Dünyanın en yüksek asgari ücret veren ülkesi olarak bilinmektedir. Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla rahat bir yaşam sürmek muhtemeldir. Lüksemburg’ da asgari ücret 2071,10 avro olarak belirlenmiştir.

Exit mobile version