Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Clubhouse Nedir? Android Telefonlar için Clubhouse Uygulaması Var mı?

clubhouse

Clubhouse nedir? Clubhouse, son günlerde pek çok kişinin kullandığı sosyal medya uygulamalarından biridir. İlk kez 2020 yılında dünyanın bazı ülkeleri için kullanıma açılan Clubhouse uygulaması geçtiğimiz ay içerisinde de Türkiye’de kullanıma sunuldu.

Alpha Exploration co.’nun geliştirdiği bu uygulama son haftalarda adından da sıkça söz ettirmeye başladı. Her geçen gün daha popüler olan bu uygulamaya katılabilmek ve üye olabilmek için bir başka Clubhouse üyesinin davetiyesi gerekiyor.  Peki, Clubhouse nasıl bir platform ve Clubhouse’da neler yapılıyor?

Clubhouse Nasıl Bir Platform?

Clubhouse şu an için yalnızca iOS kullanıcılarının üye olabildiği fakat yakın zamanda Android kullanıcılarına da açılacağı söylenen bir sosyal medya platformu ‘dur. Davetiye sistemiyle üye olunabilen bu platformda pek çok sanatçı ve dallarında uzman kişilerde bulunmaktadır. Burası için her türlü konuların tartışıldığı, sanal oyunların oynandığı ve katılanların kendi seslerinden de şarkıların dinlendiği eğlenceli sanal buluşma noktası da denilebilir.

Clubhouse’a üye olan herkes istediği her konuda bir başlık belirleyerek oda açabilmektedir. Clubhouse’de açılan sohbet odaları özellikle; herkese açık, üyelerin kendi networkünde bulunanlara özel ya da kilitli özel oda şeklinde olmaktadır. Açılan odalarda takriben en fazla 5000 kişi dinleyici ve bu dinleyiciler aynı zamanda yorumcu olabilmektedir. Yalnızca sesli sohbetin yapılabildiği bu uygulamada; chat paneli, Facebook ve Twitter’daki gibi özel resim ya da içerik paylaşımları ise bulunmamaktadır. Diğer platformlarla arasında büyük farklar vardır. İletişimi kuvvetli kişilerin rahatlıkla sohbet edebileceği bir platformdur.

Her odada, oda sahipleri istedikleri kişiye moderatörlük verebilmekte ve yetki verilen moderatörler odanın yönetimini sağlamaktadır. Clubhouse uygulamasında bir anda herkesin konuşmasından kaynaklanan ses karışma sorunları yaşansa da, uygulamayı kullanan kişiler birbirlerine saygı duyarak sırayla konuşmayı tercih etmektedir. Özellikle mikrofon açma kapama tuşu ile bu sorun ise kolaylıkla çözülmektedir.

Clubhouse’a kayıt olan kişiler, kendi istedikleri bölümleri seçerek bir ana sayfa akışı oluşturabilmekte ve bu akışta seçilen kategorilerden odalar bulunmaktadır. Ayrıca kişiler takip ettikleri kişilerin bulundukları odaları da en üstte ilk sıralarda görebilmektedir. Bununla birlikte, kapalı olmayan ve herkese açık olan tüm odalara tek tıkla katılabilmek mümkündür.

Android sistemli telefonlar için uygulamanın halen geliştirme aşamasında olduğu bildiriliyor. Android kullanıcılarının da yakın bir zamanda bu uygulamaya üye olabilecekleri söylenmektedir.

Clubhouse’a Nasıl Üye Olunur?

Clubhouse’a üye olmak için telefon numarasıyla kayıt yapmak gerekmektedir. Gelen SMS kodu ile rezerve isim kaydı yapılabilmektedir. Rezerve edilen isimler ise yalnızca bir başka Clubhouse üyesinin davet etmesi durumda kullanıma açılmaktadır. Üyelik işlemi sırasında Clubhouse davetiyesi olmayanlar genellikle Twitter üzerinden davetiye bulabilmektedir ya da kendi tanıdıkları tarafından davet edilmektedir.

Her üye ilk etapta 1 davetiye hakkına sahip olmaktadır. Bir süre oda açan kişilere ise Clubhouse tarafından davetiye hakkı zaman zaman verilmektedir.

Exit mobile version