Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Brokoli Hamurunda Sebzeli Pizza Nasıl Yapılır? Brokolili Diyet Pizza Tarifi!

Brokoliden bir hamur düşünün ve bu hamurla pizza yapıldığını hayal edin. Olmayacak bir şey dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat bu oldukça lezzetli ve muhteşem brokolili diyet pizza tarifi çok hoşunuza gidecek. Bir kere yaptıktan sonra kesinlikle bir daha yapmayı isteyeceksiniz. Misafirleriniz brokolili hamur fikrine bayılacak ve bir yiyen bir daha yemek isteyecek. Hem konuklarınızı bu sebzeli pizza ile ağırlayabileceksiniz hem de özellikle çocuklarınıza vitaminli pizza yedirebileceksiniz. İşte, o lezzetli brokoli hamurunda sebzeli pizza tarifi!

Brokoli Hamurunda Sebzeli Pizza Tarifi!

Malzemeler:

Brokolili Hamur için:

Üzeri için:

Yapılışı:

Brokoli hamurunda sebzeli pizza yapmak için öncelikle brokoliler saplarından kesilerek sadece çiçekli bölümü kalacak şekilde ayrılır. Bol su ile yıkandıktan sonra sirkeli suda üzerinde bulunan bakterilerden arınması ve içerisindeki kumların dökülmesi için 5 veya 10 dakika kadar bekletilir. Sudan çıkartılır. Çok az su koyulmuş bir çukur bir tencerenin içerisinde suya değdirilmeden tüm brokoliler buhar yöntemiyle iyice yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan brokoli blenderin içerisine alınır ve iyice çekilir. Temiz bir bezin arasına alınan haşlanmış brokolinin suyu sıkılır.

Bir kasenin içerisine 1 yumurta kırılır ve üzerine birer tutam tuzla karabiber dökülür. Çırpılarak karıştırıldıktan sonra suyu sıkılmış olan brokoli ile iyice harmanlanarak karıştırılır. Hamur kıvamına gelen brokolinin içerisine en son rendelenmiş monzarella peyniri eklenir. Tekrar karıştırıldıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş olan tepsiye hamur dökülür ve yuvarlak bir form verilir. Takriben 20 dakika kadar fırında pişirilir.

Piştikten sonra fırından çıkartılan brokolili pizza hamuru bir kenarda bekletilir. Bu arada mantarlar yıkanır ve kabukları soyulur. İnce ince dilimlenir. Hamurun üzerine domates sosu sürülür ve 2 yemek kaşığı monzarella peyniri serpilir. Peynirlerin üzerine mantarlar dağıtılır. Kapya biber yıkanır ve ince ince dilimlendikten sonra pizza hamurunun üzerine serpilir. Son olarak 1 kuru soğan ince dilimlenerek biberlerin üzerine dağıtılarak konur. 10 dakika kadar fırınlandıktan sonra servise hazır hale gelen brokoli hamurunda sebzeli pizza dilimlenerek ikram edlir.
Afiyet olsun.

Lezzetli tatlı tarifleri için burayı tıklayın…

Exit mobile version