Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Brezilya’da Görülmeye Değer Yerler! Brezilya Gezi Rehberi!

Brezilya'da görülmeye değer yerler

Brezilya Federal Cumhuriyeti, 26 eyaletten oluşmaktadır. Pusulasını şaşıran Portekizli Pedro Alvares Cabral tarafından 1500’lü yıllarda keşfedilmiştir. Birçok Avrupa ülkesi Brezilya’yı ele geçirebilmek için savaşlar yapmış olsalar da Portekizliler ülkenin hakimiyetini ellerinde tutabilmeyi başarmışlardır. Bu nedenle resmi dili de Portekizcedir. Ülke insanlarının geneli Hristiyan’dır. Peki, Brezilya’da görülmeye değer yerler nerelerdir?

Brezilya’da Görülmeye Değer Yerler!

Hz. İsa heykeli, Brezilya’nın Rio şehrinde Corcovado adı verilen en yüksek tepede yer alıyor. Kurtarıcı İsa Heykeli, şehri ziyaret eden gezginlerin ilgi odağı oluyor. Ormanların arasından geçen dar ve zorlu bir tren yolculuğunun sonunda turistler, Hz. İsa Heykeli’ne ulaşıyor. Muhteşem ötesi bir manzara ve Kurtarıcı İsa Heykeli ile karşılaşanlar ise hemen kollarını açarak fotoğraf çekiliyor. Buraya yolunuz düşerse sizde, fotoğraf çekilmeyi ihmal etmeyin, zira bu bir genel haline gelmiştir ve âdettendir.

Brezilya’nın en kalabalık şehirleri arasında bulunan Rio de Janeiro, bu şehirde düzenlenen dünyanın en meşhur karnavalı nedeniyle her yıl şubat ayında daha da kalabalıklaşıyor. Özellikle bu ayda şehri ziyaret eden turistlerin Rio de Janeiro Karnavalı ilgisini çok çekiyor. Dans okullarına mensup olan dansçılar, rengarenk kostümlerle samba yaparak 1,5 kilometrelik bir alanda şovlarını sergiliyor. Her yıl gerçekleştirilen bu karnavalın son gününde ise bir okul birinci seçiliyor.

Şeker kamışına benzeyen Sugar Loaf tepesine ulaşabilmek ise ancak teleferikle mümkündür. Şehrin tüm güzelliğine, ancak şeker tepesi adı verilen bu tepeye ulaşanlar şahit olabiliyor. Brezilya’ya giderek Rio de Janeiro’nun muhteşem manzarasını görmek isteyenler kesinlikle bu tepeye çıkmalılar.

İguazu Şelalesi de yine Brezilya’da görülmeye değer yerler arasında bulunmaktadır. Bu bölgede 275 şelale, 250 bin hektarlık bir alanda yer almaktadır. Şelaleyi görmek isteyen turistler, buraya ulaştıklarında turlara da katılabiliyor.

İguazu Ulusal Parkı, farklı kuşlara ve hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır. Unesco tarafından dünya mirası listesine alınmıştır.

Copacabana Plajı, yine Rio de Janeiro’da görülmeye değer yerlerden biridir. Şarkılara konu olmuş bir plajdır. Uzun bir sahil şeridine ve mükemmel bir denize sahiptir. İpanema Plajı da Brezilya’nın en meşhur plajlarından biri olarak sayılmaktadır. Turistler, bu sahillerde futbol oynayan kişilere denk gelebilirler ve çeşitli aktivitelere katılabilirler.

Brezilya’da Salvador, Sao Paulo ve Roraima Dağı yine turistlerin ilgisini çeken yerler olarak bilinmektedir. Salvador’a yolu düşen bir kişi Lacerda asansörünü mutlaka ziyaret etmelidir. Sao Paulo’ya uğrayan bir kişi ise Paulista caddesi ile grafiti caddesini ve ayrıca şehir tiyatrosunu görmelidir.

Brezilya’da Ne Yenir ve Ne İçilir?

Kahve denince akla kesinlikle Brezilya gelir. Hindistan cevizi ya da egzotik meyvelerle yapılan meyve kokteylleri tadılmaya değer lezzetli içecekleridir. Caipirinha ve Cauim gibi içeceklerden de Brezilya’da sıkça tüketilir.

Yemek olarak Churrascaria adı verilen et restoranları oldukça meşhurdur. Pirinç ve fasulye ülkede en çok tüketilen yemeklerdendir. Et, balık, tavuk, karides, yengeç gibi ürünler sık tüketilir. Baharatlı yiyecekleri de oldukça meşhurdur. Yolu Brezilya’ya düşen turistler bu lezzetlerden tadabilirler.

Brezilya’nın Hediyelik Eşyaları!

Bir turist bu ülkeyi ziyaret ettikten sonra sevdiklerine hediyelik olarak kahve, karnaval kostümleri, mücevher gibi değerli ürünler satın alabilir.

Rio Karnavalı sırasında şehri ziyaret etmek isteyenler, aylar öncesinden Rio’da kalacakları yeri önceden ayarlamalılar.

Exit mobile version