Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Berliner Tarifi! Almanya’nın En Meşhur Tatlısı Berliner Nasıl Yapılır?

Berliner

Almanya’nın en meşhur tatlısı, Berliner nasıl yapılır? Günümüzde Türkiye’de de Beliner tatlısı bulabilmek ve aynı zamanda da Berliner tarifi ile tatlıyı evde yapabilmekte oldukça kolaydır. Almanya’da birçok yerde olduğu gibi Avusturya’da da sevilerek tüketilen tatlılardan biridir. Üzeri şekerli ya da pudra şekerli olan bu meşhur tatlının içi reçel, marmelat veya çikolata ile doldurulabilir. Özellikle çocuklar Berliner yemekten oldukça keyif alacaktır. Ayrıca ziyaretinize gelen misafirlerinize de bu tatlıyı yaparak ikram edebilirsiniz.

Peki, Berliner nasıl yapılır? Berliner kaç kalori ve hazırlama süresi ne kadardır? İşte, en lezzetli Berliner tarifi!

Berliner Tarifi!

Berliner Tarifi Malzemeleri:

Berliner Nasıl Yapılır?

Meşhur Berliner tarifi ile tatlıyı hazırlamak için önce hamuru mayalamak gerekir. Bunun için; un, ılık sütün yarısı ve maya bir kap içerisine alınarak mayanın kabarması için yarım saat dinlendirilir.

Başka bir kap içerisine yumurta kırılır, üzerine şeker, sütün kalan kısmı, tuz ve eritilmiş ılık tereyağı eklenir ve tüm malzemeler çırpılır. Yarım saat dinlendirilen unlu karışıma hazırlanan bu malzemelerde eklenerek kulak memesi kıvamında gelene kadar hamur yoğurulur.

Yoğurulan hamur yarım santim kalınlığında açılır ve yuvarlak kesme aparatıyla kesilir. Kesilen hamurların üzeri temiz kuru bir bezle örtülür ve tekrar 20 dakika kadar dinlendirilir. Hamur dinlendikten sonra sıvı yağ çukur bir tavada ısıtılır. Isıtılan yağın içerisine kesilen hamurlar atılarak ve ters düz edilerek, hamurun her iki tarafında kızartılır.

Berliner tarifi ile hazırlanan hamurların kızartma işleminin ardından tüm Berliner’ler mutfak peçetesi üzerine alınır. Hepsi soğuduktan sonra, Berliner tatlılarının yan tarafından mutfak şırıngası yardımıyla içlerine reçel veya çikolata sıkılır. Bu işlemden sonra ise toz şeker veya pudra şekerine bulanan Berliner tatlıları afiyetle yenmek üzere servis edilir.
Afiyet Olsun!

Berliner Kaç Kaloridir ve Hazırlama Süresi Ne Kadardır?

Berliner tarifi ile hazırlanan bu tatlının her bir adeti 400 – 410 kalori civarındadır. Berliner’in hazırlanma süresi takriben 70-80 dakika kadardır. Pişirme süresi ise 5 ila 10 dakika arasında değişmektedir. Lezzetine doyulamayan Berliner tatlısı yanında tüm misafirlerinize bir kahve veya çay ikram ederek sunabilirsiniz.

Exit mobile version