Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

APU Sistem Nedir ve Almak Mantıklı mı?

APU Sistem Nedir ve Almak Mantıklı mı

APU sistem nedir ve almak mantıklı mı? Yeni bir bilgisayar toplayan herkesin merak ettiği bu konuyu sizler için cevaplandırıyoruz.

Günümüzde gerek dolar kuru ve gerekse vergilendirmelerden ötürü fiyatlar bir hayli artmış durumda. Bu bağlamda da kullanıcılar farklı çıkış yolları ve değişik fikirler arayışındalar. Örneğin APU sistemler de bu çıkış yollarından bir tanesi. APU sistemler özünde gerçekten son derece yararlı bileşenler. Zira ilgili sistemler sayesinde uygun fiyatla beraber kolaylıkla bilgisayar dizmeniz mümkün olmakta. Fakat elbette ki performanstan da birazcık feragat etmeniz şart oluyor. O halde gelin APU sistem nedir cevaplandıralım.

APU Sistem Nedir

APU, ekran kartı ve işlemcinin tek bir bileşen içerisinde toplanmasına denir. Yani bir APU sisteminiz varsa muhtemelen o sistem içerisindeki işlemci soketinde hem ekran kartı ve hem de işlemcinin kendisi bulunmakta. Firmalar ekran kartlarında bulunan işlem birimlerini oldukça küçülterek işlemcinin yanına konumlandırmayı başardılar. Bu sayede de ortaya APU sistemler çıktı. Bu noktada AMD‘nin öncü olduğunu da belirtelim, zira sadece AMD’de bu sistemler iyi bir şekilde çalışmakta. 

APU Ekran Kartı Performansı

Üstelik bu sistemler içerisinde bulunan ekran kartları da küçümsenecek seviyede değil, günümüz oyunlarını takılmadan oynatacak ekran kartlarının APU sistemlerde olduğunu belirtelim. Öyle ki anakartınıza taktığınız küçük işlemci birimiyle hem işlemci ve hem de ekran kartı elde etmeniz artık mümkün.

APU Sistem Almak Mantıklı mı?

APU sistemler elbette ki mantıklı seçenekler. Zira bu sistemlerin de takipçileri ya da talep edenleri var ki apuların sayısı azalmamakta. Ancak buradaki mantıklı konusu birazcık açmak gerekiyor. Çünkü APU sistem almaya sadece mantıklı cevabıyla yanıt verirsek doğru bir şey yapmış olmayız. Eğer bilgisayarınızı daha çok gündelik ya da ofis işleri için alıyor fakat aynı zamanda ara sıra da oyun oynamak istiyorsanız APU sistem almak mantıklı mı sorusunun cevabı evettir. APU sistem nedir sorusu da aslında bu noktada cevaplanmakta. Fakat oyun için bir bilgisayar alıyorsanız kesinlikle APU tercih etmemenizi öneriyoruz, zira uzun vadede bu konu sizi mutlu etmez.

Exit mobile version