Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Anahtar Kelime Sektör Analizi

anahtar kelime sektör analizi

Anahtar kelime sektör analizi
Arama motorunda üst sıraları hedeflemiş olabilirsiniz. Bu durumda yapacağınız anahtar kelime seçimleri önemli bir yol oynayacak ve bütçeniz yapılacak çalışmalarınızın kapasitesini belirleyecektir.

SEO uzmanları bu durum ile sürekli karşılaşmaktadırlar. Potansiyel müşterilerine arama hacmini, alan adı otoritesini, marka otoritesini ve bütçe arasındaki dengelemeyi sürekli olarak anlatmaya çalışmaktadırlar. Bu makalenin konusu mümkün ölçüde rekabetçi araştırmalar yapmaya dayalıdır. Gerçekçi, net ve kapsamlı bir izlem ortaya koyarak aradığınız cevapları bulmanıza yardımcı olabilmek ana hedeftir.

Anahtar kelime analizi ve rekabet araştırması birlikte nasıl yapılır? Bulunduğunuz sektöre giriş yapabilmek için önünüzdeki engel nedir? WebSitenizin gerçekçi bir biçimde hedeflediğiniz sıralamaya girebilmesini sağlayacak anahtar kelimeler nelerdir ve bu ne kadar zamanınızı alacak? Hadi bunun için biraz araştırma yapalım.

Anahtar Kelime Analizi

Yapmanız gereken ilk şey websitenizin gerçek manada sıralamaya girmesini sağlayacak hedefler belirlemektir. Bilinen ve sık kullanılan terimler için bütçe oluşturmadan sıralamaya girmeniz pek de mümkün değildir. Bunun nedeni ise rekabet halinde olduğunuz firmaların büyük bütçeler oluşturmalarıdır.

Global anahtar kelimelerle ilgilenmek yerine websitenizin bulunduğunuz sektörde anahtar kelime sıralaması yapmak markanız için daha uygun ve aynı zamanda daha yararlı olacaktır.

En Güçlü WebSitelerini Tespit Etmek

Size uygun anahtar kelimelerinizi bulduktan sonra bu terimleri Google arama motoruna yazın ve çıkan ilk 10 websitesini not edin. Çoğunlukla sürekli aynı websitelerin karşınıza çıktığını fark edeceksiniz. Oluşturduğunuz niş içerisinde karşınıza çıkan farklı anahtar kelimelere sahip websiteleri de rakip listesine eklemeniz gerekiyor.

SEMrush’ı kullanarak websitenizin alan adını arama kutucuğuna yazarak ve bunların tekil kullanıcı trafiğini üzerinden Google‘dan organik anahtar kelimelerinizi belirlemelisiniz.

Rakip websitelerin SEMrush uygulaması üzerinde daha fazla arama hacimlerine sahip olması ve yüksek anahtar kelime hacmine sahip olması alan adının yüksek kaliteye sahip olduğunu gösterir. Bu uygulamayı aynı zamanda rakiplerini tespit etmek için de kullanabilirsin fakat size sunulan liste her zaman doğru olmayabilir.

Bu işlemleri uygularken bütçenize uygun rekabet edebileceğiniz websitelerini baz almanız önemlidir. Büyük websiteleri ile küçük websitelerini kıyaslamak yanlıştır. Uzun kuyruklu kelimeleri belirlemek ve bunları baz almak ve bunlar ile ilgili terimler için sıralama yapan websitelerini bulmak önemlidir. Listenize bütçenize uygun olmayan büyük markaları eklememelisiniz aksi taktirde bunlar tespitlerinizi yüksek ölçüde yanlış yönlendirecektir.

Rakiplerinizi Analiz Edin Ve Anahtar Kelimelerinizi Belirleyin

Artık potansiyel rakiplerinizin kimler olduğunu belirlediniz. Şimdi işe koyulmanın vakti geldi. Rakiplerinize ait ölçümleri elde etmelisiniz. Bunun için LinkResarchTools uygulamasını kullanabilir ve her bir rakibinizin genel ölçümlerini buradan belirleyebilirsiniz. Alan adı yaşı, alan adı kalitesi, sosyal paylaşımlar, gelen linkler, link ivmesi ve benzeri birçok ölçüme buradan göz atabilirsiniz.

Bu sayılar bir rakibi yüzde yüz analiz etmek için kesinlikle yeterli değildir. Bu sizin için başlangıç. Bundan sonra ise yapmanız gereken sadece backlink profillerine göz atmaktır.

İçerik Değerlendirmesi ve Sosyal Medya

Bu aşamaya kadar geldiğinize göre artık potansiyel rakiplerinizin kim olduğunu belirlemiş ve onların backlink profillerini analiz etmiş olacaksınız. Bu aşamada yapmanız gereken sadece rakiplerinizin sosyal medya stratejilerini ve içerik pazarlamanı araştırmaktır. Sosyal medyada hesaplarını ne sıklıkla kullanıyorlar? Hit oranları neler? Aktif gaziantep escort olarak ne kadar takipçileri var ? Tüm bu soruların cevabını bulabilmelisiniz.

Facebook , blog adreslerini, Twitter, Pinterest ve LinkedIn hesaplarını inceleyin ve bu incelemeler ışığında içerik üretme ve paylaşma konuda ne kadar etkili çalışmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bunlarla beraber takipçi sayınızı arttırmak ve etkileşim oranınızı yükseltmek amacıyla neler yapmanız lazım öğrenebilirsiniz.

Stratejilerinizi Belirleyin

Rakiplerinizi belirledikten sonra elde ettiğiniz verilere ışığında bir strateji belirleyebilirsiniz. İlk yapmanız gereken ise ne kadar linke ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Linklerinizin kalitesini de bu belirleme aşamasında net bir şekilde belirlemelisiniz. Tüm bu yaptıklarınız arama motorlarında gözükmeniz için size faydalı olacaktır. Kuşkusuz birçok şey belirlemiş olduğunuz anahtar sözcükler için rakip sitelerinin ortalamasına göre değerlendirilme sürecine alınacaktır. Kaliteli alan adı otoritesine sahip websitelerdeki anahtar sözcükleri hedeflemeden başlamak çok önemlidir. Bu alan adlara sahip websiteleri Google tarafından ödüllendirilmiş ve güvenilir yerlerdir.

Daha sonra konusal kategoriler açısından ne kadar linke ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Haftalık olarak ne kadar makale paylaşmaya ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Kaç adedinin doğrudan anahtar kelimenizi odak alması gerektiğini belirlemelisiniz. Sosyal medya platformları üzerinde ise ne sıklıkta paylaşımda bulunmanız gerektiğini belirlemelisiniz.

Bu yazıdan elde edeceğiniz veriler sizin SEO stratejilerinizi oluşturacaktır.

Anahtar Kelime Sektör Analizi yazımız bu kadar.

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler;

Google AdSense İle Para Kazanmaya Başlayın!
Android 10 DUYRULDU!
Paris ‘ten Ne Satın Alınır?
Backlink Nedir?

Exit mobile version