Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

Amerika Birleşik Devletleri hakkında bilgi

Amerika Birleşik Devletleri hakkında bilgi

Bu konuda siz değerli okurlarımız için Amerika Birleşik Devletleri hakkında bilgi vereceğiz. Umarız sizler için faydalı bir konu olur.

Birleşik Devletler veya diğer adıyla Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkeler arasında yerini almış durumda. Köklü bir tarihe sahip olmamasının yanı sıra kısa sürede bu kadar güçlü olması da ilgi çeken konular arasında yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri hakkında bilinmesi gereken pek çok detay yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri hakkında bilgi

Amerika Birleşik Devletleri, 4 Temmuz 1776 tarihinde resmî olarak kurulan ve o tarihten bu yana gelişen bir devlet. Birleşik Devletler olarak anılmasının sebebi içerisinde bir sürü medeniyet bulunması. ABD, önce küçük bir devlet olarak başladı ve sonrasında çevresindeki devletlerle de anlaşarak kendi devletini daha da büyüttü. Bu konuda yer alan ilginç bir bilgi vermek gerekirse Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan her bir eyaletin kendine özgü yasaları bulunuyor.

Resmî dili İngilizce olan ABD’nin %76’sı beyaz iken %13’ü siyah olarak yer alıyor. Geri kalan kısmı ise hispanik ve Asyalı olarak açıklanıyor. USD yani dolar kullanan ABD, başkanlık sistemine sahip. 1776 yılında kurulmasına karşın kısa sürede hızlı bir büyüme kaydeden bu devlet, pek çok ülkeyi geride bıraktı.

Bu bölgenin tarihi çok eski yıllara dayanıyor. Her ne kadar 1400’lü yıllarda keşfedilse de Amerika kıtasında daha önceden yerliler yaşıyordu. Bu konuda bilinen bilgilerden birisi ABD’ye ayak basan Avrupalıların taşıdığı mikroplar yüzünden bu mikroplara karşı bağışıklığı olmayan yerlilerin hastalanıp ölmesi oldu. Yani Avrupalılar Amerika kıtasında yeni bir salgın başlatmıştı.

İspanyollar, Portekizliler, Fransızlar ve İngilizler Amerika’ya ayak bastıktan sonra buradaki topraklara sahip olmaya başladı ve hızlı bir şekilde yayıldı. 18. yüzyılda pek çok milletten oluşan ve kolonileşen bu ülkeler birleşerek On Üç Koloni olarak anılmaya başlandı. 13 koloni, ABD’nin temelini oluşturuyordu.

Koloniler ve ülkeler zaman geçtikçe savaşlar ile karşılaştı. Bu konuda en popüler savaşlardan birisi de Yedi Yıl Savaşları idi. Alınan bir karar ile birlikte koloniler birleşme kararı aldı ve ABD resmî olarak kurulmuş oldu. Kurulma sonrasında ABD diğer ülkelerle de anlaşarak yüzölçümünü daha da büyüttü.

Exit mobile version