Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

AMD Ryzen (Chipset Driver) İşlemci Sürücüsü Nasıl Yüklenir?

AMD Ryzen işlemci sürücüsü

AMD Ryzen işlemci sürücüsü nasıl yüklenir? İşlemci sürücüleri hakkında merak edilen her şeyi sizler için detaylandırıyoruz.

Günümüzde AMD işlemcileri sürücü yüklemeden kullanan birçok kişi mevcut. Bu kişilerde de genellikle AMD işlemcilerin stabil çalışmadığı ya da fazlaca ısındığı şikayetleri gelmekte. Bu durum son derece normal, zira bir bileşenin sürücüsünü yüklemezseniz o bileşenin kararlı çalışmasını bekleyemezsiniz. Bu bağlamda da sürücü yüklemeleri son derece önemlidir. Cihazınıza bağladığınız her bileşenin sürücüsünü yüklemenizi tavsiye ederiz. Böylece o bileşenleri en iyi şekilde kullanma şansınız olur. Ekran kartı, işlemci, ses kartı, anakart ve benzeri her türlü husus için bu durum geçerlidir. Peki AMD Ryzen işlemci sürücüsü nedir?

AMD Ryzen İşlemci Sürücüsü

İlgili sürücü sayesinde AMD işlemciler çok daha stabil bir hale geliyor. Çünkü AMD’nin sunmuş olduğu parametreler bilgisayara yükleniyor ve bu sayede de daha akıcı bir kullanım gerçekleşiyor. Dolayısıyla her AMD işlemci kullanıcısının sürücü yüklemesi şarttır. Normal şartlarda Windows bu uygulamayı kendisi yapmakta, fakat Windows’un yüklediği sürücü güncel değil. En güncel ve en stabil işlemci sürücüsünü bizzat kullanıcılar yüklemeli. Bunun için de tek yapmanız gereken AMD’nin web sitesinden yardım almak olacak. AMD’nin web sitesinden Chipset Driver kısmına gelin ve kullandığınız işlemci ya da anakart platformunu belirleyin. Böylece işlemciniz için doğru olan sürücüyü indirmeye başlamış olacaksınız.

AMD Chipset Driver Yükleme

İlgili sürücüyü AMD’nin web sitesinden almaya özen gösterin. Çünkü üçüncü parti uygulamalar ya da siteler tarafından alacağınız sürücüler güncel olmayabilirler. Öyle ki bu sürücülerin güncelliğin yanı sıra işlevsiz olmaları ve cihazınıza virüs bulaştırmaları da muhtemel. Aynı zamanda bu tip uygulamaların cihazınıza yükleyeceği olası istenmeyen uygulamaları da göz ardı etmeyin.

AMD’nin sitesinden sürücüyü indirip kurduktan sonra da Windows’un güç seçeneklerine gelin. Buraya gelmeden önce cihazınızın yeniden başladığına emin olun. Eğer güç seçenekleri üzerinde AMD Ryzen Balanced görünüyorsa işleminiz tamam demektir. Bu seçeneğin AMD Ryzen Balanced üzerinde durmasına, diğer seçeneklerin seçili olmamasına da dikkat edin. AMD Ryzen işlemci sürücüsü nasıl yüklenir sorusu bu şekilde kısa ve net bir şekilde cevaplanmakta. 

Exit mobile version