Site icon Yayagecidi.com I Sosyal İçerik Sitesi

2022 WAT Alımları Kapatıldı mı? Karar Seneye de Devam Edecek mi?

2022 wat alımları kapatıldı mı

2022 WAT alımları kapatıldı mı? Korona kararı kalıcı mı olacak? Konu hakkında merak edilen bütün detayları sizlere anlatıyoruz.

Bildiğiniz üzere Türkiye’de artan korona virüs vakalarından ötürü 2021 itibariyle Amerika Birleşik Devletleri, WAT alımını kapattı. Yani Türkiye’den Amerika’ya herhangi bir şekilde Work and Travel programı dahilinde öğrenci gitmesi imkânsız. Bu kararın sadece Türkiye’ye özel olduğunu belirtelim. Zira Türkiye’nin nüfusa oranla korona virüsü vakası sayısı bir hayli fazla. Üstelik Türkiye’nin yapmış olduğu aşıyı herhangi bir Avrupa ya da Amerika ülkesi de tanımıyor. Bu bağlamda hem aşı ve hem de önlem konusunda sınıfta kalan ülkemiz ne yazık ki Amerika’ya öğrenci gönderememekte.

2022 WAT Alımları Kapatıldı mı?

2022 WAT alımları kapatıldı mı sorusu sıklıkla soruluyor. Şunu belirtmeliyiz ki gelecek sene için hâlâ daha net bir açıklama söz konusu değil. Lakin Amerika’da korona virüsünün aktif olarak bastırılmaya çalışıldığını belirtelim. Amerika’da aşılar 40 yaş üzerine tamamen ücretsiz yapılmakta. Üstelik Amerika’nın aşı konusunda herhangi bir stok problemi de bulunmuyor. Amerika’daki eczanelerden 20-60 dolar arasından istediğiniz markanın aşısını olabilme şansınız mevcut. Bu bağlamda Amerika Birleşik Devletleri korona virüsüne karşı bu denli ciddi bir çalışma gerçekleştirirken virüs vakalarının yoğun olduğu bir ülkeden kesinlikle alım yapamaz.

Eğer Türkiye’deki korona virüs sayısı azalmazsa muhtemelen bu karar devam edecektir. Zira bu kararın korona virüs oranı ile direkt olarak bağlantılı olduğunu söylemek mümkün. Ancak elbette ki bu durum sonsuza dek sürmeyecek. Çünkü Amerika’nın iş gücünün neredeyse dörtte birini Work and Travel oluşturmakta. Dolayısıyla Amerika her zaman farklı ülkelerden Work and Travel adına öğrenci almaya devam edecektir. Bu ülkeler arasında elbette ki Türkiye’de bulunmakta.

2022 WAT Kayıt Tarihi

2022 için Work and Travel kayıt tarihi Ağustos 2021 itibariyle başlayacak. Uzun vadede Amerika’nın WAT öğrencilerini yeniden kabul edip etmeyeceği hâlâ merak konusu. Ülkemizdeki korona virüs sayısının azalması durumunda muhtemelen gelecek sene içerisinde Work and Travel alımları yeniden başlayacaktır. Bu durumun düzelmesi için korona virüs sayısının azalmasını beklemekten başka çaremiz yok. 2022 WAT alımları kapatıldı mı sorusu hâlâ net olarak yanıtlanamamakta. Gelecek sene itibariyle bunun cevabını görmüş bulunacağız.

Exit mobile version